Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο Φυλής στο επίκεντρο της συνάντησης Μαρκόπουλου – Παππού

Δημοσιεύθηκε

στις

Πολλά ζητήματα τέθηκαν επί τάπητος με μοναδικό σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών και την προαγωγή την Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου της ΠΕΔΑ και Δημάρχου Γαλατσίου, κ. Γιώργου Μαρκόπουλου με τον Δήμαρχο Φυλής, κ. Χρήστο Παππού.

Ο Δήμαρχος Φυλής εξήγησε πώς η παρούσα Δημοτική Αρχή, παρόλο που παρέλαβε χρέος 486 εκατομμυρίων ευρώ, κατάφερε με διακονισμούς να βάλει τον Δήμο σε τροχιά ανάπτυξης. Επίσης, ο κ. Παππούς παρουσίασε στον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ μια ολοκληρωμένη πρόταση για τις ενεργειακές κοινότητες (φωτοβολταϊκά πάρκα) στις οποίες συμμετέχουν οι ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα και ζήτησε την παρέμβασή του ώστε για την ενεργειακή κατανάλωση του Δήμου και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων να δύναται η χρήση αυτών χωρίς το όριο του 1ΜΒ που ορίζει ο νόμος μέχρι σήμερα.

Ακόμα ένα θέμα που ο κ. Παππούς συζήτησε με τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ είναι το θέμα των ποδοσφαιρικών ομάδων «Ακράτητος» και «Θρασύβουλος» που έχουν μετατραπεί σε Δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Φυλής και τα οφειλούμενά τους έχουν προσαυξηθεί με την πάροδο του χρόνου. Η πρότασή του είναι να παραγραφούν τα πρόστιμα και να αρθούν οι κατασχέσεις ώστε το κεφάλαιο του χρέους να δοσοποιηθεί και να αποπληρώθεί.

Η συζήτηση κινήθηκε και στα νέα νομοσχέδια που έρχονται προς ψήφιση μέχρι το τέλος του χρόνου, όπως ο εκλογικός νόμος αλλά και ο ν.4412/1996 ο οποίος αναφέρεται στις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ