Διακρατική συνεργασία μέσα από το «Χρυσοπράσινο Φύλλο»
Σε μια σημαντική εκπαιδευτική δράση με περιβαλλοντικό χαρακτήρα συμμετέχει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο», σε σύμπραξη με το Β’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου – Δημήτρειο.
Η πρωτοβουλία, που υλοποιείται εδώ και δεκαετίες με τη στήριξη των Υπουργείων Παιδείας Ελλάδας και Κύπρου, φέρνει τους μαθητές σε επαφή με σύγχρονες περιβαλλοντικές προκλήσεις, όπως η κλιματική αλλαγή και η διαχείριση των φυσικών πόρων, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της λειψυδρίας.
Κατά την πρόσφατη επίσκεψη μαθητών και εκπαιδευτικών από τον Διόνυσος στην Πάφος, αναπτύχθηκαν ισχυροί δεσμοί συνεργασίας και φιλίας, με τη φιλοξενία της κυπριακής πλευράς να αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις.
Η ανταλλαγή εμπειριών και η κοινή εκπαιδευτική πορεία ενισχύουν όχι μόνο τη γνώση των μαθητών, αλλά και τη σύνδεση των δύο χωρών μέσα από τη νέα γενιά.
Το επόμενο στάδιο της συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί στον Διόνυσο, όπου θα φιλοξενηθούν μαθητές από την Πάφο, με την τοπική κοινωνία να προετοιμάζεται για μια ακόμη σημαντική εκπαιδευτική συνάντηση.
Ο Δήμος Διονύσου στηρίζει την προσπάθεια, αναγνωρίζοντας τη σημασία τέτοιων δράσεων για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και τη διατήρηση των δεσμών μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.