Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Τεράστια συμμετοχή στο 1ο Forum για τον εθελοντισμό που διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τεράστια επιτυχία και προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 στο ΣΕΦ, το 1ο Πανηγυρικό Forum Εθελοντικής Προσφοράς το οποίο διοργάνωσε η Περιφέρεια Αττικής κατόπιν εισηγήσεως της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Εθελοντισμού κ. Ευγενίας Μπαρμπαγιάννη-Αδαμοπούλου.

Περισσότερες από 100 εθελοντικές οργανώσεις και 700 εθελοντές από κοινωνική μέριμνα, πολιτική προστασία, πολιτισμό, φιλοζωία, αθλητισμό συμμετείχαν στην ημερίδα του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού. Επίσης συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Η εκδήλωση είχε συνεδριακό χαρακτήρα με πολλές ενδιαφέρουσες ομιλίες από διακεκριμένους ομιλητές και εκθεσιακό.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος παρουσίασε το όραμα του για τον εθελοντισμό ενθουσιάζοντας τους συνέδρους και καταχειροκροτήθηκε. “Ήρθε η ώρα να κάνουμε την Αττική μία περιοχή στην οποία κάποιος θα χαίρεται να ζει ” ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι οι εθελοντές αποτελούν καταλύτη στην ανθρώπινη κοινωνία την οποία οραματίζεται, στην οποία θα υπάρχει “ο άνθρωπος για τον άνθρωπο”.

Ο κ. Πατούλης απένειμε τιμητική πλακέτα στη μνήμη του εθελοντή Γιάννη Δαμιανόγλου.

Η “ψυχή” της διοργάνωσης Ευγενία Μπαρμπαγιάννη παρουσίασε τα πεπραγμένα της και τα τεράστια βήματα που έγιναν κατά το πρώτο δίμηνο από την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του εθελοντισμού με κυριότερα την επικαιροποίηση του μητρώου, πολλές συναντήσεις, δημιουργία site και την διοργάνωση του Forum.

Τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Γεώργιος Σταμάτης, ο οποίος ανέπτυξε την πολιτική της κυβέρνησης για την κοινωνική μέριμνα.

Ομιλητές ήταν ο καθηγητής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Ευθύμης Λέκκας, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Δρ. Νίκος Γιαννής, η παραολυμπιονίκης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου κ. Νικόλαος Χρυσάκης και η εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ κ. Βίλλυ Μπάκα.

Σημαντικές επίσης, ήταν οι ομιλίες των εκπροσώπων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, των Γιατρών του Κόσμου, των Φαρμακοποιών του Κόσμου, του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας  “Πάνος Μυλωνάς” και της Χριστιανικής Αδελφότητας Νέων.

To Forum επισκέφθηκαν πολλοί βουλευτές, αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ