Ελάτε στην παρέα μας

Αμαρουσίου

Με θρησκευτική κατάνυξη και επισημότητα ο Δήμος Αμαρουσίου τίμησε την Παναγία Θεοτόκο

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη μεγάλη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, Πολιούχο και Προστάτιδα της πόλης του Δήμου Αμαρουσίου τίμησαν εκατοντάδες πολίτες στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, ιεραρχών και εκπροσώπων των Τοπικών Αρχών της πόλης.

Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, την παραμονή της μεγάλης εορτής, τελέστηκε  από τον Ιερό Κλήρο ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην Μητροπολιτικό Ναό και ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αμαρουσίου, του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», των Οδηγών και των Προσκόπων Αμαρουσίου. Το τελετουργικό μέρος της ημέρας ολοκληρώθηκε με την Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

  

Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου τελεστηκαν η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο ολοκληρώνοντας τον φετινό εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στις εκδηλώσεις εορτασμού της Παναγίας συμμετείχαν, επίσης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης, Κώστας Ρώτας, Βαγγέλης Κάββαλος, και οι δημοτικοί σύμβουλοι Επαμεινώνδας Γαρδέλης, Πέτρος Κόνιαρης, Νίκος Πεππας, Ρένα Χαλιώτη, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Αθανάσιος Βελής, Στέφανος Τσιπουράκης και Δημήτρης Σμυρνής.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ