Ελάτε στην παρέα μας

Γενικά άρθρα

Άρθρο του Αντώνη Κατωπόδη: “Εκλογές στα επιμελητήρια. Η αγορά ζητάει να είμαστε εκεί”

Δημοσιεύθηκε

στις

Διανύοντας το 23ο έτος της καριέρας μου στον επιχειρηματικό και πολύ δύσκολο χώρο της ενημέρωσης, βίωσα 15 χρόνια έμμεσης συγκεκαλυμμένης κρίσης και 8 χρόνια ωμής και βίαιης.

Η σχέση μου με το επιμελητήριο ήταν όπως των περισσοτέρων, εγγεγραμμένο μέλος, απλά και συμβατικά, τηρώντας τους κανόνες που όριζε κάθε φορά η πολιτεία. Ποτέ δεν είχα καταλάβει πόσο σημαντικός φορέας είναι, τι μπορεί να δώσει στον κλάδο μου, αλλά και σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους γενικότερα και πολύ περισσότερο ότι είναι σύμβουλος με ουσιαστικές παρεμβάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.

Ότι με ενδιέφερε για την επαγγελματική μου ιδιότητα «ρωτώντας» στο διαδίκτυο οι απαντήσεις τελικά ήταν γύρω από το σύμμαχό μου, που ποτέ δεν απευθύνθηκα ζητώντας τη βοήθειά του, παρά μόνο γνώριζα την ύπαρξή του. Τελικά, κατάλαβα ότι ίσως πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν είχα κάνει κάποια βήματα να πλησιάσω πιο κοντά.

Κάποια ερωτήματα, με έκαναν να συζητήσω μια πρόταση που μου έγινε, ώστε να ασχοληθώ ενεργά με τα κοινά και να βοηθήσω την επιχειρηματική κοινότητα από μέσα, καταθέτοντας τις εμπειρίες, τις γνώσεις και τα εργαλεία, που διαθέτω από την πολυετή παρουσία μου στο επιχειρείν.

Αξίζει να δούμε παρακάτω τα ερωτήματα που καταγράφονται και απασχολούν τους περισσότερους επαγγελματίες – επιχειρηματίες, είτε επιχειρούν ατομικά, είτε μέσα από εταιρείες και να απαντήσουμε ξανά σε αυτά, σκεπτόμενοι τι θέλουμε.

Ερωτήματα που μας απασχολούν. Θέλουμε Λύσεις;

-Θέλουμε όλοι να αλλάξουμε την αρνητική διάθεση του δημοσίου στην ελληνική επιχειρηματικότητα;

-Να σταματήσουμε τις αγκυλωμένες πρακτικές του κράτους;

-Να αποτυπώνετε η πραγματική εικόνα λειτουργίας της αγοράς αλλά και ρεαλιστικές νόρμες στους νόμους;

-Να μειώσουμε αλλά και να διώξουμε άδικους φόρους;

-Παρέμβαση για περισσότερη ρευστότητα στις επιχειρήσεις;

-Θέλουμε επιμόρφωση δική μας και των εργαζομένων μας;

-Χρειαζόμαστε διασύνδεση με την Ευρώπη;

-Θέλουμε να κάνουμε γνωστή την πραγματική εικόνα της αγοράς στους εταίρους, ώστε να είναι βιώσιμες για τις επιχειρήσεις οι ευρωπαϊκές oδηγίες που μας δίνονται καθημερινά;

-Θέλουμε όλοι να κρατήσουμε τη φλόγα του ιδιωτικού τομέα αναμμένη;

-Είναι ανάγκη να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας;

-Υπάρχει κάτι που μας χαρίζεται και δεν το ξέρουμε;

Πρέπει τελικά να αντιδράσουμε;

Απαντώντας προσωπικά σε εμένα, αφήνοντας μακριά μου υπεκφυγές και δικαιολογίες του, «άσε άλλοι να ασχοληθούν εγώ θα μείνω στο γραφείο μου έτσι και αλλιώς δεν θα γίνει κάτι κ.α. πολλά» αποφάσισα ότι πρέπει πρώτα να είμαι παρών με την ψήφο μου.

Μετέπειτα, εφόσον επιθυμώ να ασχοληθώ από μέσα, καταλήγω και προβάλλω τις παρακάτω σκέψεις, ώστε να παροτρύνω όσους περισσότερους μπορώ, να δώσουν το παρόν σε αυτές τις εκλογές, σαν μια ευκαιρία να πάμε την αγορά και την επιχειρηματικότητα ακόμα παρακάτω.

Επειδή μεταξύ μας έχουμε…

Όνειρα, σχέδια, επιτυχίες, αγωνίες, προβληματισμούς, κοινό όραμα, θέλουμε υγιή επιχειρηματικότητα, σοβαρότητα, εμπιστοσύνη, δύναμη, τόλμη, συντονισμό στην αποδοχή και την επικοινωνία, έχοντας κοινό αξιακό κώδικα

…Μαζί πρέπει να Συμμετέχουμε.

Στις Επιμελητηριακές εκλογές 2,3 και 4 Δεκεμβρίου είμαι υποψήφιος με το συνδυασμό «Το επιμελητήριό μας» στο τμήμα υπηρεσιών, όπου ευελπιστώ με την ψήφο σας αλλά και τις προτάσεις σας, να προωθήσω με όλες μου τις δυνάμεις θέματα που χρήζει να λυθούν, για ένα βιώσιμο τοπίο στην αγορά, με στόχο μου να την επόμενη μέρα να σας κοιτώ και να λέω. Τα καταφέραμε.

Αντώνης Κατωπόδης: Ιδιοκτήτης – Εκδότης των εφημερίδων •Εβδομαδιαία Εφημερίδα “ΧΤΥΠΟΣ” •Καθημερινή εφημερίδα “ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ” •Εφημερίδα Ανατολικής Αττικής “FREENEWS” • Πρόεδρος Ε.Ι.Τ.Η.Ε.Ε.Α. •Μέλος της Ε.Ι.Η.Ε.Ε. • Μέλος ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ – Υπεύθυνος Media, Social Media και Website • Senior Professional MemberHICHellenic Institute of Coaching

Δείτε σύντομο Βιογραφικό

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ