Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Διήμερο δράσεων κατά της οστεοπόρωσης στο Δήμο Καλλιθέας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενημέρωση για τη “σιωπηλή επιδημία”

Ο Δήμος Καλλιθέας σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση διοργάνωσαν ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:«Οστεοπόρωση, η σιωπηλή επιδημία», η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου δημότες και κάτοικοι ανταποκρίθηκαν για να ακούσουν τα νεότερα δεδομένα για την οστεοπόρωση, την πρόληψη και την διατροφή.

Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένους επιστήμονες την Παρασκευή 5 Απριλίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας, ενώ το πρωί της ίδιας και της προηγούμενης μέρας πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας  στους χώρους των Δημοτικών Ιατρείων στην οδό Ανδρομάχης 100, σε περισσότερα από 220 άτομα που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής ιατρού, κ. Νικολάου Μαρώση..

Το πάνελ των ομιλητών αποτελείτο από τον κ. Ιωάννη Χούμη, χειρουργό ορθοπεδικό που εξήγησε αναλυτικά στο πολυπληθές κοινό, τι είναι η οστεοπόρωση και ποιούς αφορά ενώ έδωσε πληροφορίες για την πρόληψη της νόσου. Παρουσίασε επίσης τις μεθόδους εξέτασης που ακολουθούνται για να ανιχνευθεί η οστεοπόρωση, όπως για τους τρόπους θεραπείας.

Οι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι κ.κ Κατερίνα Νικηταρά και Μαριέττα Ρούντα, απ’ την πλευρά τους αναφέρθηκαν στην αξία της ισορροπημένης διατροφής αλλά και στις τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε ασβέστιο με πρώτα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Επίσης, επεσήμαναν τη σημασία της σωστής διατροφής από την παιδική ηλικία, η οποία άλλωστε αποτελεί και την καλύτερη πρόληψη.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν λεπτομερώς στις προεκτάσεις της οστεοπόρωσης ως χρόνιας νόσου και έδωσαν χρήσιμες συμβουλές σε όλους τους παρευρισκομένους.

Τέλος, η κα Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Υποστήριξης Ασθενών με Οστεοπόρωση παρουσίασε σημαντικά στοιχεία από την έρευνα που έκανε ο Σύλλογος  στην Ελλάδα, το πολύπλευρο έργο του Συλλόγου καθώς και την κατάκτηση του πρώτου βραβείου, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Συλλόγους Οστεοπόρωσης, που πραγματοποιήθηκε στο Μαϊάμι των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Απόστολος, Δασκαλόπουλος επισημαίνοντας την αξία της ενημέρωσης και της πρόληψης για την προστασία της υγείας, ως πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης που αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Καλλιθέας.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε διάλογος μεταξύ των ομιλητών και των συμμετεχόντων, πράγμα το οποίο έδωσε την ευκαιρία στους τελευταίους να συνομιλήσουν με το επιστημονικό πάνελ και να εκθέσουν  τα ερωτήματά τους. Τέλος, οι επιστήμονες αλλά και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις  στο μέλλον.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ