Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Επιστημονική ομιλία για το έμφραγμα του μυοκαρδίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η πρόληψη είναι ψηλά

στην ατζέντα μας”

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημαρχείου Αμαρουσίου, και με συντονιστή τον Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη, πραγματοποιήθηκε  η ενημερωτική διάλεξη με θέμα: «Πώς θα αποφύγουμε το έμφραγμα του μυοκαρδίου» με κεντρικό ομιλητή τον κ. Στέφανο Φούσα, Συντονιστή Διευθυντή του Τζάνειου Νοσοκομείου Πειραιώς και Επίκουρο Καθηγητή Καρδιολογίας.

Ο κ.. Πατούλης, μίλησε με θερμά λόγια για τον ομιλητή της εκδήλωσης, επισημαίνοντας τη σημασία της πρόληψης ως προϋπόθεση για την καλή Υγεία του πληθυσμού: «Με ενημερωτικές πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, με εισηγητές καταξιωμένους στο χώρο της Υγείας επιστήμονες, αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η πρόληψη της Υγείας των πολιτών βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Διοίκησης μας. Θέλουμε υγιείς πολίτες και στην κατεύθυνση αυτή σε τακτά διαστήματα διοργανώνουμε εκστρατείες ενημέρωσης για σημαντικά θέματα Υγείας, προληπτικούς εμβολιασμούς για παιδιά και ενήλικες και μία σειρά από άλλες δράσεις με στόχο την προστασία της Υγείας του πληθυσμού. Ιδιαίτερα στις μέρες αυτές τις δύσκολες που διανύουμε, υλοποιούμε και προγράμματα διαγνωστικού ελέγχου για τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του Δήμου γιατί θεωρούμε ότι κάθε άνθρωπος δικαιούται να έχει πρόσβαση στο αγαθό της Υγείας». Το επόμενο διάστημα, μάλιστα, όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης, «υπό τις διαμορφούμενες συνθήκες που έχουν δημιουργήσει μία στρατιά ανασφάλιστων συμπολιτών μας, τους απλώνουμε το χέρι προσφέροντάς τους, μέσω της Κάρτας Υγείας που συστήνουμε, δωρεάν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες του Δημοτικού Πολυιατρείου αλλά και εξασφαλίζοντάς τους, σε περίπτωση χρόνιας πάθησης, τη δωρεάν χορήγηση της φαρμακευτικής του αγωγής».
Εν συνεχεία, ο κ. Φούσας, στην ομιλία του, με παραστατικό τρόπο, παρουσίασε τη φύση των αγγειακών νοσημάτων, τους κινδύνους που εγκυμονούν για την εκδήλωση εμφράγματος του μυοκαρδίου, αλλά και τα ανησυχητικά ποσοστά εκδήλωσης της νόσου. Με εύληπτο τρόπο ο Καθηγητής παρουσίασε πώς επιβαρύνουμε την καρδιά μας στην καθημερινότητά μας και πώς μπορούμε να την προστατεύσουμε από τις ανθυγιεινές μας συνήθειες και τις επιβλαβείς επιπτώσεις του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος.
Με την ολοκλήρωση της διάλεξης, ο κ. Φούσας, τοποθετήθηκε στις ερωτήσεις του ακροατηρίου.
Παρόντες στη διάλεξη ήταν ο πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Σωτήρης Ρηγάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Καρλαύτης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Δημήτρης Σμυρνής, και Ρένα Χαλιώτη, εκπρόσωποι από τον ιατρικό χώρο και τον κλάδο της καρδιολογίας, καθώς και πλήθος κόσμου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ