Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Σε εξέλιξη το πρόγραμμα για το Σακχαρώδη Διαβήτη

Δημοσιεύθηκε

στις


Σε φάση πλήρους υλοποίησης βρίσκεται το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα SmartCare, το οποίο στοχεύει στην ηλεκτρονική παροχή υπηρεσιών υγείας σε κατοίκους των δήμων Αγίου Δημητρίου, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου, που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε στον Άγιο Δημήτριο τον Ιανουάριο του 2015. Κατά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, τον Ιουνίο του 2015, είχαν αξιολογηθεί από επαγγελματίες υγείας του Δήμου 88 ασθενείς, βάσει του Ερωτηματολογίου για την Ανίχνευση Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη.
Από τα μέσα του Ιουνίου 2015 έχει ξεκινήσει η δεύτερη φάση του προγράμματος που περιλαμβάνει την παροχή, σε κάθε ασθενή, δωρεάν εξοπλισμού τηλεϊατρικής (έξυπνου γλυκοζόμετρου και πιεσόμετρου), tablet 7΄ με σύνδεση σε wifi και δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυο 3G / 4G, ταινιών μέτρησης γλυκόζης για τα γλυκοζόμετρα, δωρεάν μετρήσεις γλυκοζιωμένης αιμοσφαιρίνης ανά τρίμηνο και πρόσβαση σε ηλεκτρονική εφαρμογή διαχείρισης των διατροφικών στόχων και των μετρήσεων της πίεσης και της γλυκόζης του αίματος.
Από το Σεπτέμβριο του 2015, θα προσφέρεται και η δυνατότητα σε όσους ασθενούς έχουν ενταχθεί και έχουν ανάγκη και το επιθυμούν, να συμμετάσχουν σε ομάδες υποστηριξης για τη διαχείριση του άγχους και της κατάθλιψης που προέρχεται από τη νόσο.
Επισημαίνεται ότι οι ασθενείς που συμμετέχουν στο προγραμμα υποστηρίζονται από ομάδα που αποτελείται από ιατρό παθολόγο – διαβητολόγο, νοσηλευτή, κοινωνικό λειτουργό, διατροφολόγο και, εφόσον το επιθυμούν, και από ψυχολόγο, ενώ από τα μέσα Ιουνίου 2015 έχουν ενταχθεί στη δεύτερη φάση του προγράμματος 19 ασθενείς.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ