Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

ΙΣΑ: Επιτυχία για την ημερίδα με θέμα τον εμβολιασμό έναντι του Covid-19

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή ημερίδα που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με θέμα τον εμβολιασμό για τον Sars-Cov-2.

Εκατοντάδες εκπρόσωποι Επιστημονικών Ενώσεων, Συλλόγων Ασθενών και Κοινωνικών Φορέων από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν την επιστημονική εκδήλωση, στην οποία έγκριτοι επιστήμονες παρουσίασαν όλα τα δεδομένα για τα νέα εμβόλια και το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμού, για τον Sars-Cov-2.
Την ημερίδα, άνοιξε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης και στη συνέχεια η κυρία Μίνα Γκάγκα Πνευμονολόγος, Πρόεδρος ΚΕΣΥ παρουσίασε τα νεότερα δεδομένα, ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναφέρθηκε στην οργάνωση και τη λειτουργία των Εμβολιαστικών Κέντρων, η κυρία Κική Κανελλακοπούλου Ομ. Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ παρουσίασε τα διεθνή δεδομένα, για τον εμβολιασμό έναντι του Sars-Cov-2, ο κ. Αντώνης Αυγερινός Πρόεδρος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μίλησε για τον εμβολιασμό των κλειστών ομάδων του πληθυσμού και η κυρία Αννα Γκρόζου Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Επισκεπτών Υγείας, αναφέρθηκε στους επισκέπτες Υγείας που είναι αρωγοί στην εμβολιαστική προσπάθεια.
Τοποθετήσεις έκαναν ο Πρόεδρος του ΠΙΣ. κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου και ο κ. Γιώργος Σαρόγλου, ομότιμος καθηγητής Παθολογίας – Λοιμώξεων. Το συντονισμό της εκδήλωσης έκαναν ο κ. Φώτης Πατσουράκος Καρδιολόγος Αντιπρόεδρος Δ.Σ ΙΣΑ και ο κ. Ανδρέας Φουστάνος Πλαστικός Χειρουργός Αναπληρωτής Γ.Γ ΙΣΑ.
Στο χαιρετισμό του, ο Γ. Πατούλης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ αναλαμβάνουν νέες πρωτοβουλίες για να συμβάλλουν στη στήριξη του ασθενή και του ιατρικού κόσμου και να ενισχύσει η εθνική προσπάθεια για την αναχαίτηση της πανδημίας. «Ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας, σε πλήρη συντονισμό με την Περιφέρεια Αττικής, το Επιχειρησιακό Κέντρο που έχουμε δημιουργήσει, το επιστημονικό δυναμικό, τους εθελοντές και τους ιδιώτες γιατρούς, είμαστε σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε συντονισμένα και με διαρκή επιστημονική ενημέρωση και καθοδήγηση, να συνδράμουμε στον εμβολιασμό των πολιτών, όταν βέβαια το εμβόλιο εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Η άγνοια απέναντι στον πανδημικό ιό εξακολουθεί να παραμένει το πιο αήττητο όπλο του ακόμη και την κορυφαία ώρα που η επιστήμη κατάφερε να παράξει το εμβόλιο για να τον αντικρούσει. Ο ΙΣΑ θα καταστήσει ενεργό τον επιστημονικό διάλογο για να συμβάλλει στην νίκη ενάντια στον αόρατο εχθρό», τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ