Ελάτε στην παρέα μας

Υγεία

Ημερίδα υγείας στην Αγία Παρασκευή

Δημοσιεύθηκε

στις


Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, με θέμα: «Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Μέτρα πρόληψης και τρόποι αντιμετώπισης» διοργάνωσε ο Δήμος Αγ. Παρασκευής, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων- ΕΔΔΥΠΠΥ  την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015 στο 1ο ΚΑΠΗ Αγ. Παρασκευής.
Την εκδήλωση άνοιξε  ο Δήμαρχος  Γιάννης  Σταθόπουλος  που καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και τόνισε τη σημαντικό ρόλο της πρόληψης για την προστασία της υγείας.
Στη συνέχεια παρουσίασαν  τα Ιατρικά Θέματα της εκδήλωσης  οι:
– Ηλίας  Νάκος, Ακτινολόγος, ο οποίος ανέλυσε τα  πρωτόκολλα των ΚΕΠ Υγείας και το ρόλο τους στην πρόληψη και την προαγωγή της υγείας.
– Κωνσταντίνο  Τζιώγιος, Αγγειοχειρουργός,  ο οποίος μίλησε για  το ανεύρυσμα της κοιλιακής αορτής, που  κρίνεται εξαιρετικά επικίνδυνο αν δεν αντιμετωπιστεί, μιας και η ρήξη του έχει αιφνίδια κατάληξη σε ποσοστό 70%, ανέπτυξε  διεξοδικά τα μέτρα πρόληψης και τους τρόπους αντιμετώπισης της νόσου και συμβούλεψε τους δημότες να κάνουν προληπτικό έλεγχο, που είναι η καλύτερη «αγωγή» για την αποφυγή του κινδύνου.
Ακολούθησαν ερωτήσεις αρκετών παρευρισκομένων.
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ζ. Φωτεινού,  η Δημοτική Σύμβουλος Βασ. Σταθουλοπούλου, ο  Αντιπρόεδρος Επιτροπής Μελών ΚΑΠΗ Ν. Νέζης, η Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Υπηρεσίας Γ. Ξενούλη και η Προϊσταμένη του Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής Δημόσια Υγείας Νατ. Κορμπάκη.
Μετά το τέλος της ημερίδας, οι Δημότες που επιθυμούσαν, δήλωσαν συμμετοχή για  δωρεάν Υπερηχογραφικό έλεγχο για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί εντός Νοεμβρίου.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ