Ελάτε στην παρέα μας

Συνεντεύξεις

Ο Χρήστος Μάντακας στο Χ-τύπο: “Θα ήθελα πολύ να ξαναβρεθώ στο θέατρο”

Δημοσιεύθηκε

στις

Μπορεί να μην τον βλέπουμε πια στην τηλεόραση, η γοητεία και ο χαρακτήρας του όμως παραμένουν ακέραια χαρακτηριστικά του, όπως ακριβώς τα θυμόμαστε.

Ο Χρήστος Μάντακας έχει ξεχωρίσει τόσο για τις δουλειές του στον τομέα του μόντελινγκ, όσο και για τις συμμετοχές του σε αγαπημένες τηλεοπτικές σειρές, αλλά και κινηματογραφικές ταινίες. Ποιος θα ξεχάσει τον ανατρεπτικό ρόλο του Αστέρη Νεγρεπόντη στο “Καφέ της Χαράς” ή τον γοητευτικό οφθαλμίατρο “Γιάννη” στο “50-50”;

Τα τελευταία χρόνια ο ίδιος έχει κάνει μια μεγάλη στροφή στα επαγγελματικά του και ασχολείται με το κομμάτι της επιχειρηματικότητας και του Real Estate, χωρίς όμως να έχει ξεχάσει την αγάπη του για την υποκριτική, ελπίζοντας να επιστέψει κάποια στιγμή στο σανίδι.

Σε τι φάση σας πετυχαίνουμε αυτή την περίοδο τόσο σε προσωπικό, όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο;

Είμαι καλά και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι και με το χώρο του Real Estate που έχει τρομερό ενδιαφέρον και επικοινωνιακά και οικονομικά. Έχω μια ιδιαίτερη αγάπη στην αρχιτεκτονική και το design και μου αρέσει να κινούμαι και να ανακαλύπτω ιδιαίτερα ακίνητα, είτε παλαιά, είτε σύγχρονα με αισθητικό ενδιαφέρον.

Σας επηρέασε το διάστημα του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας;

Ήταν μια περίοδος περισυλλογής θα έλεγα και δημιουργικής απομόνωσης. Δεν εργαζόμουν καθόλου και βρήκα χρόνο να ασχοληθώ με πράγματα που μου αρέσουν πολύ. Πολλή γυμναστική, τρέξιμο, διάβασμα, πολλές ταινίες, όμορφη διαδικτυακή επικοινωνία με φίλους, μαγείρεμα, και μέσα σε όλα έβαψα και δύο δωμάτια στο σπίτι μου. Φυσικά όλους αυτούς τους μήνες μαζί με τα όποια καλά της απομόνωσης, περιορίστηκα στα οικονομικά μου γιατί δεν υπήρχαν καθόλου έσοδα, οπότε τώρα τρέχω λίγο πιο πολύ να τα αναπληρώσω.

Μεγαλώνοντας περιμένατε ότι θα εμπλεκόσασταν στο χώρο της showbiz; Ήταν κάτι που θέλατε από παιδί;

Είχα ασχοληθεί με ερασιτεχνικούς θιάσους πολιτιστικών συλλόγων από το Λύκειο. Οπότε μετά το σχολείο αποφάσισα να το σπουδάσω. Πήγα στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών όπου φοίτησα με υποτροφία, και μπήκα στο χώρο αμέσως μόλις τελείωσα τη σχολή μου.

 

Ήταν εύκολη για σας η απόφαση να απομακρυνθείτε από το χώρο αυτό και να ακολουθήσετε αυτόν της επιχειρηματικότητας;

Την εποχή της οικονομικής κρίσης, όταν ξαφνικά συρρικνώθηκε η δουλειά στο χώρο μας, έπρεπε να βρω μια επαγγελματική διέξοδο. Ήμουν τυχερός που συνεργάστηκα στην επιχείρηση του Σάκη Μπουλά στην πλατεία Καρύτση και έτσι άνοιξε ο δρόμος στο χώρο των επιχειρήσεων. Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που δεν σταματάω από τις όποιες δυσκολίες και πάντα βρίσκω να ασχοληθώ με διάφορα. Χώρος του θεάματος, παραγωγές στη μόδα, γραφιστικά, καταστήματα εστίασης, εστιατόρια και μπαρ, real estate και φυσικά, στο χώρο της άθλησης, γυμναστήριο, διατροφή και μυϊκή αποθεραπεία και αποκατάσταση με αθλητική μάλαξη. Όπως βλέπεις δεν σταματάω να ψάχνω καινούργια ενδιαφέροντα, δεν μου αρέσει να είμαι στατικός σε τίποτα

Νιώθετε να σας έχει λείψει η ενασχόληση με την υποκριτική;

Η αλήθεια είναι πως μου έχει λείψει πολύ, αλλά επειδή απομακρύνθηκα τα χρόνια της κρίσης δεν έχω πια πολλές επαγγελματικές προτάσεις και όποιες έρχονται δεν έχουν το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον που θέλω. Θα ήθελα πολύ να ξαναβρεθώ στο θέατρο.

Ποια δουλειά σας ξεχωρίζετε μέσα από την πορεία σας τόσο στο μόντελινγκ, όσο και στην τηλεόραση;

Στο χώρο του μόντελινγκ, στα νεανικά μου χρόνια υπήρξαν όμορφες δουλειές και έχω συλλογή από πολύ ωραίο υλικό. Στην τηλεόραση υπήρξαν δουλειές που αγάπησα πολύ και με σημάδεψαν στο χώρο της. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια. Εκείνο που μπορώ σίγουρα να πω είναι ότι θεωρώ τον εαυτό μου καλό συνεργάτη, δουλευταρά, και πρόθυμο να πειραματιστεί.

 

 

 

Η τηλεόραση έχει επιστρέψει με μεγάλες παραγωγές το τελευταίο διάστημα. Εσείς παρακολουθείτε γενικά, έχετε ξεχωρίσει κάποιο πρόγραμμα;

Παρακολουθώ τις νέες παραγωγές και στην ιδιωτική και στη δημόσια τηλεόραση και ομολογώ ότι έχουν πάρα πολύ καλό επίπεδο και σε σενάρια και σε ερμηνείες. Ελπίζω να συνεχίσει και να μεγαλώσει η ντόπια παραγωγή για να ανοίξουν ακόμα περισσότερες δουλειές.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η καλύτερη επιλογή που έχετε κάνει στη ζωή σας; Υπάρχει αντίστοιχα κάτι που μετανιώνετε;

Χαίρομαι που από νέο παιδί ασχολήθηκα με τη γυμναστική που πιστεύω ότι είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος άνθρωπος στον εαυτό του, εκτός από την ψυχοθεραπεία. Στη ζωή δοκιμάζουμε διάφορες επιλογές, κάποιες είναι θετικές κάποιες όχι, αλλά πιστεύω όλα, καλά και κακά, μας μαθαίνουν και μας ωριμάζουν δημιουργώντας την προσωπικότητά μας.

 

Θεωρείτε ότι τα τελευταία χρόνια είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για κάποιο νέο παιδί ώστε να ξεκινήσει να απασχολείται είτε με το μόντελινγκ, είτε με την υποκριτική σε σχέση με τότε που ξεκινούσατε εσείς;

Εγώ είμαι τυχερός γιατί ξεκίνησα σε μια εποχή που υπήρχε μεγάλη ανάπτυξη στο χώρο των media και της showbiz. Το σήμερα έχει τεράστια διαφορά. Σίγουρα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και τα social media έχουν απογειώσει το χώρο, και σήμερα οι άνθρωποι έχουν πολύ περισσότερα εργαλεία να χρησιμοποιήσουν για να εξελιχθούν στη δουλειά τους, όπως επίσης να επικοινωνούν με όλο τον κόσμο πράγμα που σου δίνει τεράστιες δυνατότητες σε όλα.

Κλείνοντας, ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;

Σχέδια συγκεκριμένα δεν υπάρχουν. Συνεχίζω να ασχολούμαι με το Real Estate και τις αθλητικές μου δραστηριότητες και ελπίζω να έχω την τύχη να βρεθούν νέες προτάσεις και στο θέατρο και στην τηλεόραση.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ