Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ο Χρήστος Παππούς στο Χ-τύπο: “Ο Δήμος Φυλής είναι η πρώτη σε έργα πόλη σε όλη τη χώρα”

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη ικανοποίηση ο δήμαρχος Φυλής, κ. Χρήστος Παππούς, παρουσιάζει στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο Χ-τύπο τα έργα που γίνονται στην περιοχή και αυτά που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν.

Χαρακτηριστικά, ο δήμαρχος ενημερώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη πάνω από είκοσι μεγάλα έργα και εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης άλλα δεκατρία μεγάλα έργα προϋπολογισμού πάνω από 60 εκατ. ευρώ.
Όσον αφορά στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής ο κ. Παππούς τονίζει ότι η μεγάλη του προτεραιότητα είναι το Περιβάλλον και εκεί εστιάζεται η στρατηγική για την ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου.
Ο δήμαρχος απαντά ακόμα σε ερωτήσεις που αφορούν στην πανδημία, τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και τους επόμενους στόχους του.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του δημάρχου Φυλής, κ. Χρήστου Παππού, έχει ως εξής:

Κύριε Δήμαρχε, θα θέλαμε να ξεκινήσουμε τη συνέντευξή κάνοντας μας έναν απολογισμό στις σημαντικότερες παρεμβάσεις σας στην τρέχουσα δημοτική θητεία.
Οι παρεμβάσεις αποσκοπούν στην βελτίωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος του Δήμου, στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών, στην στήριξη της τοπικής οικονομίας, στην δημιουργία κλίματος ασφάλειας, στην αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, στη στήριξη των φοιτητών, στην κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη και στη φροντίδα των αδέσποτων. Για το σκοπό αυτό βρίσκονται σε εξέλιξη πάνω από είκοσι μεγάλα έργα, ενώ πρόσφατα εντάξαμε για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης άλλα δεκατρία μεγάλα έργα προϋπολογισμού πάνω από 60 εκατ. Ευρώ. Ενδεικτικά αναφέρω ότι μέχρι το τέλος της τετραετίας θα παραδώσουμε δύο πνευματικά κέντρα, ένα σχολείο, τρεις Παιδικούς Σταθμούς, δεκάδες πλατείες, πάνω από εκατό χιλιόμετρα οδοποιΐας, ένα αποχετευτικό και ένα αντιπλημμυρικό μεγάλης κλίμακας. Με αυτές τις επιδόσεις δίκαια ο Δήμος Φυλής θεωρείται ο πρώτος σε έργα σε όλη τη Χώρα.

Ο Δήμος Φυλής είναι ένας δήμος με μεγάλες ιδιαιτερότητες και δυσκολίες. Ποιοι είναι οι τομείς που δίνει προτεραιότητα η διοίκηση του δήμου;
Η μεγάλη μας προτεραιότητα είναι το Περιβάλλον. Εκεί εστιάζεται η στρατηγική μας για την ενεργειακή και υδρολογική αυτοτέλεια του Δήμου. Με έργα εξοικονόμησης και παραγωγής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές (ΑΠΕ), μειώσαμε το κόστος λειτουργίας του Δήμου και θα προσφέρουμε στους συνδημότες μας δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα. Ήδη έχουμε εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά σε δημοτικά κτίρια και έχουμε αντικαταστήσει όλους τους λαμπτήρες του δημοτικού φωτισμού με led. Παράλληλα, με τη δημιουργία χώρου Πρασίνου και Ενεργειακού Πάρκου στη Χωματερή θα εξασφαλίσουμε 10 MW ηλεκτρικής ενέργειας για τα ευάλωτα νοικοκυριά του Δήμου μας. Η σχετική σύμβαση με τους εργολάβους που έχουν αναλάβει το έργο θα υπογραφεί την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021, παρουσία τριών Υπουργών. Τέλος, για την ενίσχυση του ιδιόκτητου δικτύου ύδρευσης του Δήμου, προχωράμε σε έξι γεωτρήσεις, μέσω των οποίων θα τροφοδοτήσουμε το ιδιόκτητο δίκτυο ύδρευσης και θα εξασφαλίσουμε φτηνότερο νερό στους συνδημότες μας.

Πώς αντιμετωπίζει την πανδημία ο Δήμος Φυλής; Με ποιους τρόπους στάθηκε στο πλευρό της κοινωνίας και των επαγγελματιών;
Με ευαισθησία και υπευθυνότητα. Στη φάση της καραντίνας φροντίσαμε για την μεγαλύτερη αποδοτικότητα των μέτρων πρόληψης. Στηρίξαμε τους οικονομικά ευάλωτους συνδημότες μας, παγώσαμε τις οφειλές τους, διαθέσαμε περισσότερο χώρο στα καταστήματα και τα απαλλάξαμε από δημοτικά τέλη για το χρονικό διάστημα που ήταν κλειστά.

Δώσατε μεγάλο αγώνα για να αναπτύξετε ένα σημαντικό πλέγμα κοινωνικών δομών για τους πολίτες που χρειάζονται στήριξη. Θα μας περιγράψατε συνοπτικά τις υπηρεσίες που προσφέρετε;
Η στήριξη των οικονομικά αδύναμων συνδημοτών μας αποτελεί προτεραιότητα του Δήμου. Είμαστε επικεφαλής εταίρος στο επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ , εξασφαλίζοντας τρόφιμα και άλλα είδη στους δημότες της όλης της Δυτικής Αττικής. Παράλληλα, λειτουργούμε οργανωμένο Κοινωνικό Παντοπωλείο με μηνιαίες διανομές τροφίμων στους δικαιούχους. Διατηρούμε επίσης Κοινωνικό Φαρμακείο και συνεργαζόμαστε με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με το Δίκτυο Υγιών Πόλεων, την Ελληνική Εταιρία για το Αλτσχάιμερ και άλλους φορείς. Ανά τακτικά διαστήματα η Κοινωνική Υπηρεσία διοργανώνει αιμοδοσίες, ενημερωτικές εκδηλώσεις και προγραμματίζει προληπτικές ιατρικές εξετάσεις για τους δημότες.

Έχετε προγραμματίσει κάποιες δράσεις για το προσεχές διάστημα που θα μπορούσατε ανακοινώσετε;
Η καθημερινή λειτουργία του Δήμου περιλαμβάνει δράσεις σε όλους τους τομείς. Στο Περιβάλλον, στην Παιδεία, στην Κοινωνική Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό. Στις δράσεις αυτές συμμετέχουν η Εκκλησία, οι κοινωνικοί φορείς και οι συνδημότες μας.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας;
Σταθερή επιδίωξή μας είναι να ολοκληρώσουμε και να παραδώσουμε στους συνδημότες μας τα δεκάδες έργα που έχουμε αναλάβει, με σημαντικότερο όλων την ανάπλαση της Χωματερής και τη μετατροπή της σε Πάρκο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Παράλληλα να δρομολογήσουμε οραματικού χαρακτήρα έργα, όπως το νέο Διοικητικό Κέντρο του Δήμου, η Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Δυτ. Αττικής και να συμβάλλουμε στο έργο λειτουργίας νέας προαστιακής γραμμής ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ-ΜΕΓΑΡΑ και στη σύνδεση με τη γραμμή 2 του ΜΕΤΡΟ.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ