Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Θα γίνει θεσμός

Δημοσιεύθηκε

στις

Εκατοντάδες επισκέπτες αγκάλιασαν

την «γενέθλια γιορτή μπύρας» στο

Κτήμα Φιξ που διοργάνωσε ο Δήμος

Ηρακλείου Αττικής

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η παρουσία του κόσμου την πρώτη ημέρα των τριήμερων εκδηλώσεων με τον ονομασία «γενέθλια γιορτή μπύρας» που πραγματοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο Κτήμα Φιξ από 30 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου.

Η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζικότατη με τους επισκέπτες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσα προσφέρει μία «κανονική» γιορτή μπύρας. Δηλαδή, ξανθές, μελαχρινές, καλά ψημένες, λιγότερο καλά ψημένες, μοναστηριακές ή και πικρές μπύρες που υπήρχαν στα περίπτερα που είχαν στηθεί στον καταπράσινο χώρο του Κτήματος Φιξ. Όμως, η μπύρα δεν «κατεβαίνει» χωρίς παρέα και για αυτό υπήρχαν όλοι οι κλασικοί μεζέδες που θα μπορούσαν να τη συνοδεύσουν.
Και βέβαια, όταν υπάρχει μπύρα και φαγητό, δεν θα μπορούσε να λείπει η μουσική. Έτσι, το πολιτιστικό μέρος της βραδιάς ανάλαβαν και έφεραν εις πέρας με επιτυχία αρχικά οι μουσικοί της Ορχήστρας του Δήμου Muhldorf (ο Βαυαρικός Δήμος είναι αδελφοποιημένος με το Ηράκλειο και τιμήθηκε δεόντως από τους διοργανωτές) και στη συνέχεια στο αυτοσχέδιο …πάλκο ανέβηκε η Λαϊκή Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Νέας Ιωνίας, η οποία συντρόφευσε μέχρι αργά τους εκατοντάδες επισκέπτες.
Δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε να αναφέρουμε ότι στο Κτήμα Φιξ υπήρχαν ενδιαφέροντα δρώμενα και για τα παιδιά, τα οποία πέρα από την ευκαιρία που είχαν να «δραπετεύσουν» σε έναν πνεύμονα πρασίνου είχαν την δυνατότητα να διασκεδάσουν από τα κόλπα των κλόουν και να παίξουν με τις παιδικές εγκαταστάσεις που είχαν στηθεί στο Κτήμα.
Όσον αφορά τη συνέχεια του φεστιβάλ έχουν προγραμματιστεί τα εξής:

Σάββατο 1 Οκτωβρίου:
18.00 Αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
19.00 Μουσική από την Ορχήστρα του Δήμου Muhldorf
20.00 Θεατρικό δρώμενο για την ιστορία της Μπύρας ΦΙΞ
21.00 Λαϊκή Ορχήστρα του συνθέτη Νικήτα Βοστάνη με τους Κώστα Μάντζιο και Μαρίνα Μανωλάκου

Κυριακή 2 Οκτωβρίου
18.00 Μουσική από την Ορχήστρα του Δήμου Muhldorf
19.00 Παραδοσιακή μουσική και χοροί
20.00 Θεατρικό δρώμενο για την ιστορία της Μπύρας ΦΙΞ
21.00 Ορχήστρα Δήμου Ηρακλείου ΝΑΣΤΡΑ

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ