Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ο Καραγκιόζης ξαναέρχεται στη Νέα Ιωνία

Δημοσιεύθηκε

στις


Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού Άθλησης & Νεολαίας και το Πανελλήνιο Σωματείο Θεάτρου Σκιών, διοργανώνουν για 4η συνεχόμενη χρονιά, το Φεστιβάλ Καραγκιόζη Νέας Ιωνίας, συνεχίζοντας την παράδοση της τέχνης του Θεάτρου Σκιών, κάνοντας πλέον την αγάπη του κόσμου για τον Καραγκιόζη θεσμό. Το φετινό 4ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη είναι αφιερωμένο στον εορτασμό των 90 χρόνων συνεχούς δράσης του Πανελλήνιου Σωματείου Θεάτρου Σκιών και στον αείμνηστο καραγκιοζοπαίχτη Χαρίλαο Πετρόπουλο (1886-1965).
Ο Χαρίλαος Πετρόπουλος καταγόταν από το Αίγιο. Ήταν μαθητής του Μέμου Χριστοδούλου και, δευτερευόντως, του Μίμαρου και του Μπέκου. Έμεινε στην ιστορία του νεοελληνικού Θεάτρου Σκιών για τα εναλλασσόμενα πανιά που ανεβοκατέβαιναν με ράουλα, δηλαδή για τη διπλή και, αργότερα, τριπλή επάλληλη σκηνή με την αυτόματη αλλαγή σκηνικών. Η τεχνική αυτή ήταν προσωπικό επινόημα του Πετρόπουλου και την εφάρμοσε, για πρώτη φορά και με τεράστια επιτυχία, στις αρχές της δεκαετίας του 1920.
Στο 4ο Φεστιβάλ συμμετέχουν νέοι καραγκιοζοπαίχτες, συνεχιστές της τέχνης του θεάτρου σκιών και η συμμετοχή τους είναι αφιλοκερδής. Το 4ο Φεστιβάλ Καραγκιόζη θα πραγματοποιηθεί από τις 22 μέχρι και τις 26 Ιουνίου 2015 στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου (πλησίον ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας, γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5).

Ώρα έναρξης : 9 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
– Δευτέρα 22 Ιούνη: Σωκράτης Κοτσορές “Ο Καραγκιόζης στη χώρα των Κυκλώπων”.
– Τρίτη 23 Ιούνη: Τάσος Τσώνης: “Ο Καραγκιόζης καραγκιοζοπαίχτης”.
– Τετάρτη 24 Ιούνη: Νίκος Μπαρμπούτης: “Χριστιανομάχος”.
– Πέμπτη 25 Ιούνη: Μιχάλης Ταυλάτος: “Ο ιπτάμενος γορίλας κι’ ο Καραγκιόζης ντέντεκτιβ”.
– Παρασκευή 26 Ιούνη: Μιχάλης Καντήλωρος “O Καραγκιόζης υπηρέτης”  Πρόλογος : Δημήτρης Μπότσης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ