Ελάτε στην παρέα μας

Μοσχάτου - Ταύρου

«Μάγισσες/Σφαγεία: το γεύμα»: Μια μοναδική καλλιτεχνική εμπειρία στα Δημοτικά Σφαγεία Ταύρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Κυριακή, 8 Μαΐου 2022, στις 21.00, στο χώρο των π. Σφαγείων στον Ταύρο (Πειραιώς 225), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, παρουσιάζεται από την Περιφέρεια Αττικής, με την επικοινωνιακή στήριξη του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, η σκηνική σύνθεση: «Μάγισσες/Σφαγεία: το γεύμα».

Τα Δημοτικά Σφαγεία Ταύρου υποδέχονται την πρώτη τους εκδήλωση μετά την καταστροφική φωτιά που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων. Για την παρακολούθηση της παράστασης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Η παράσταση έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Αττικής στις προγραμματισμένες δράσεις της για την Ημέρα της Μητέρας. Είναι βασισμένη στο ομώνυμο έργο της βραβευμένης συγγραφέως Νατάσας Σίδερη (Α΄ βραβείο στο διαγωνισμό θεατρικής γραφής ΜΥΤΗΟΣ του ΚΘΒΕ σε συνεργασία με το θέατρο του Regenburg, βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου πεζογράφου περιοδικού «Ο Αναγνώστης»). Στη σκηνοθετική επιμέλεια είναι ο Θανάσης Δόβρης, ενώ ερμηνεύει η Νικόλ Δημητρακοπούλου. Συμμετέχει το duo hedi, η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη κι ο ακορντεονίστας Κώστας Ζιγκερίδης, σταθεροί συνεργάτες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποστηρίζουμε την πρώτη παράσταση που παρουσιάζεται στον εμβληματικό χώρο των Σφαγείων στον Ταύρο. Οι «Μάγισσες» είναι ένα έργο που γράφτηκε μετά τα πρόσφατα γεγονότα βίας κατά των γυναικών στη χώρα μας και γι αυτό το λόγο έχει επιλεχθεί να παρουσιαστεί με αφορμή τη γιορτή της μητέρας. Όταν η τέχνη περνάει μηνύματα υπέρ της εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών και μάλιστα σε ένα χώρο όπως τα Σφαγεία, είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα είναι αντάξιο των προσδοκιών μας.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ