Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Η “εφημερη πόλη” στο Νέο Ψυχικό

Δημοσιεύθηκε

στις


Την Πέμπτη 19 Ιουνίου στις 8:00 μ.μ. διοργανώνονται τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Η εφήμερη πόλη» της ομάδας SYMPLIGADA στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού.
 
Η φωτογραφική ομάδα Συμπληγάδα δημιουργήθηκε το 2006 από τον φωτογράφο Δημήτρη Κοιλαλού και τους μαθητές του από το πρόγραμμα επιμόρφωσης ενηλίκων του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.

Η «εφήμερη πόλη» είναι το κλεινόν άστυ που όλοι γνωρίσαμε, περπατήσαμε και αγαπήσαμε, αυτό που η ιστορία μάς έμαθε ότι θα μπορούσε να είναι αιώνιο.
 
Η πόλη γίνεται ένα θεατρικό σκηνικό: άλλοτε σιωπηλό, σκοτεινό και απειλητικό – ένα τοπίο που παρακμάζει και μεταμορφώνεται – άλλοτε πάλι, πολύχρωμο και φωτισμένο σαν λούνα πάρκ, σαν όνειρο ή σαν ουτοπία.
 
Η πόλη δραματοποιείται, εξιδανικεύεται ή απλώς καταγράφεται σε μικρές εικόνες μνήμης, σαν τις φωτογραφίες στις τουριστικές καρτ ποστάλ που τόσα χρόνια όλοι είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε. Μόνο που τώρα η πόλη δεν ειναι απαστράπτουσα και αιώνια. Είναι καθημερινή, είναι εφήμερη, κυρίως όμως, είναι υποκειμενική.
 
Στην έκθεση συμμετέχουν οι:
 
Ιωάννα Σπυροπούλου, Ελένη Σπυροπούλου, Κώστας Σκαρέτζος, Φανή Βουγά, Μαίρη Γρηγοροπούλου, Θάνη Κάντουρα Λορέντζου, Εφη Τσατσούλη, Έφη Σταυρίδου, Μαρία Τσαλλη, Διονύσης Αντωνόπουλος, Κωσταντίνος Μιχαλόπουλος, Αγγελος Φαβρος, Δέσποινα Ρισσάκη, Μαρίνα Γιαννοπουλου, Αγγελική Καραγιάννη, Περικλής Κυδωνάκης, Μαρία Παπαδοπούλου
 
Επιμέλεια: Δ. Κοιλαλούς

Διάρκεια έκθεσης: 19 – 26 Ιουνίου
Πού: Σπυροπούλειο Πνευματικό Κέντρο, Αγ. Σοφίας 1, Νέο Ψυχικό

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ