Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτισμός

Έργα πολιτισμού στην Πελοπόννησο – Τρεις προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψε η Λ. Μενδώνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Τρεις προγραμματικές συμβάσεις για έργα πολιτισμού στην Πελοπόννησο υπέγραψαν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, και ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Ανάπλαση ναών

Οι συμβάσεις είναι συνολικού προϋπολογισμού 875.000 ευρώ και αφορούν έργα πολιτισμού στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, υπεγράφησαν οι προγραμματικές συμβάσεις για την ανάπλαση του προαύλιου χώρου στον Ιερό Ναό Αγ. Σωτήρος (Μεταμορφώσεως) στους Χριστιάνους του δήμου Τριφυλίας, την προστασία, ανάδειξη και προβολή του Κάστρου Ακροκορίνθου, καθώς και τροποποίηση της προγραμματικής σύμβασης για την προστασία και ανάδειξη μυκηναϊκών τάφων στον περιβάλλοντα χώρο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

«Ιδιαίτερης σημασίας το βυζαντινό μνημείο στα Φιλιατρά»

«Με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, έχουμε μία συνεργασία η οποία ήδη έχει αποδώσει εξαιρετικά αποτελέσματα. Σήμερα κάναμε μια ανασκόπηση της πορείας των έργων που είναι ήδη σε εξέλιξη, είτε στο τρέχον ΕΣΠΑ 2014-2021, είτε μέσα από μία σειρά προγραμματικών συμβάσεων. Εντοπίσαμε κάποια προβλήματα και δώσαμε κατάλληλες οδηγίες για την επίλυσή τους. Υπογράψαμε τρεις προγραμματικές συμβάσεις, εκ των οποίων ιδιαίτερη σημασία έχει η αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου του πολύ σημαντικού βυζαντινού μνημείου στα Φιλιατρά Τριφυλίας, της Εκκλησίας του Σωτήρα, ενός από τα σημαντικότερα βυζαντινά μνημεία, στα οποία η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο Πολιτισμού έχουν επενδύσει κόπο και χρήματα, προκειμένου να γίνει μία υποδειγματική αναστήλωση», δήλωσε η Λίνα Μενδώνη.

«Η πολιτική του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας είναι κοινή. Μας ενδιαφέρει η προστασία και η ανάδειξη των μνημείων, αλλά μας ενδιαφέρει απολύτως και το τουριστικό προϊόν, το οποίο, μέσω του πολιτισμού και της ανάδειξης των μνημείων ενισχύεται» επισήμανε η υπουργός.

Το μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

«Η αξιοποίηση των πολιτιστικών μας μνημείων είναι το μεγάλο μας περιουσιακό στοιχείο, το οποίο μπορεί να βοηθήσει γενικότερα τη χώρα και την πορεία της κι έχουμε καθυστερήσει σ’ αυτό. Γι’ αυτό εμείς, ως περιφέρεια Πελοποννήσου, είμαστε πάντοτε στη διάθεση της κ. υπουργού στο μέτρο των οικονομικών μας δυνατοτήτων, ώστε να βοηθήσουμε στην υλοποίηση του προγράμματός της, το οποίο είναι εξαιρετικό για την περιφέρειά μας και την ευχαριστώ πολύ.»

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ