Ελάτε στην παρέα μας

Άγίου Δημητρίου

Η Δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου καταγγέλλει την αξίωση της ΕΤΑΔ για την περιοχή του Ασυρμάτου

Δημοσιεύθηκε

στις

“Επιβάλλουν νέο χαράτσι στο

λαό του Αγίου Δημητρίου”

Mε αφορμή την επιστολή της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) προς το Δήμο Αγίου Δημητρίου, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως προκειμένου να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του υπολοίπου τμήματος του Ασυρμάτου στο Δήμο, θα πρέπει να καταβληθεί οικονομικό αντάλλαγμα, η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου, κα Μαρία Ανδρούτσου, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

“Με την υπ’ αρ. Φ.550/ΑΔ.687992 – Σ. 805/3-5-2011 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, παραχωρήθηκε στο Δήμο Αγ. Δημητρίου το τελευταίο τμήμα έκτασης 32 στρεμμάτων του Ασυρμάτου, για τη «δημιουργία χώρου πρασίνου, πολιτισμού και αναψυχής».
Το γεγονός αυτό θα επιτρέψει την ένταξη του χώρου σε ένα συνολικό και όχι αποσπασματικό, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, σχεδιασμό ανάπλασης, μέσα από μια στρατηγική που θα διαμορφωθεί από κοινού από τη Δημοτική Αρχή, το Δημοτικό Συμβούλιο και το λαό του Αγ. Δημητρίου, ο οποίος θα είναι και ο κατ’ εξοχήν αποδέκτης του οφέλους που θα προκύψει από την ανάπλαση ενός τόσο σημαντικού χώρου για το Δήμο μας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή.
Η ολική απόδοση της χρήσης του Ασυρμάτου στο Δήμο, μας παρέχει τη δυνατότητα να αναζητήσουμε με καλύτερες προϋποθέσεις τη χρηματοδότηση της ανάπλασης όλου του χώρου, στο πλαίσιο της μελέτης που εκπονήθηκε με δαπάνη του Δήμου μας.

Φαίνεται όμως, ότι η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, μέσω της οποίας πρέπει να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά της παραχώρησης της χρήσης του χώρου στο Δήμο μας, έχει διαφορετική άποψη.
Έτσι, για την ολοκλήρωση της πράξης, ζητάει, μεταξύ άλλων, οικονομικό αντάλλαγμα που να ανταποκρίνεται στην αξία του ακινήτου, αλλά και την εξασφάλιση της χρηματοδότησης και συντήρησης του έργου, που στην ουσία σημαίνει ανάπτυξη χρήσεων εισπρακτικού χαρακτήρα, κάτι που αντίκειται στην εκπεφρασμένη θέληση τόσο Δημοτικής Αρχής όσο και των συνδημοτών μας, όπως καταγράφηκε στις δύο συνεδριάσεις της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκαν κατά τους προηγούμενους μήνες.

Με λίγα λόγια, η ΕΤΑΔ παραβλέπει τους όρους της παραχώρησης που έθετε η απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά και το διαρκές αίτημα του λαού του Αγ. Δημητρίου για μετατροπή του χώρου σε χώρο πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής, με παρεμβάσεις ήπιου χαρακτήρα και αντιμετωπίζει το Δήμο ως ιδιώτη και την όλη πράξη ως μια επιχειρηματική δραστηριότητα.
Παράλληλα, με την απαίτηση οικονομικού ανταλλάγματος, επιβάλει ένα ακόμη κατ’ ουσίαν «χαράτσι» στις πλάτες του ήδη γονατισμένου, από τις αλλεπάλληλες φοροεπιδρομές, λαού του Δήμου μας.

Η Δημοτική Αρχή δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί τις απαιτήσεις της ΕΤΑΔ για την ολοκλήρωση της παραχώρησης της χρήσης του Ασυρμάτου στο Δήμο μας.
Καλούμε τους πολίτες του Αγ. Δημητρίου σε εγρήγορση για να διαφυλάξουμε το χώρο ελεύθερο για όλους και συγκαλούμε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, τη Δευτέρα 20-5-2013, ώρα 20:00 για να συζητήσει και να λάβει απόφαση για τις περαιτέρω ενέργειες και Λαϊκή Συνέλευση στον Ασύρματο την Κυριακή 26-5-2013, ώρα 11:00”.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ