Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Ερώτηση του Αλέξανδρου Μπρέγιαννη και αιχμηρή απάντηση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης στο IBC

Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή υπέβαλε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου, κ. Αλέξανδρος Μπρέγιαννης, καλώντας την να αποσαφηνίσει τη θέση της σχετικά με τις αλλαγές στις χρήσεις γης που σχεδιάζει η κυβέρνηση και συγκεκριμένα τα υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος στο Golden Hall.

Όπως υποστηρίζει η παράταξη, σύμφωνα με πληροφορίες, το Προεδρικό Διάταγμα προσθέτει χρήσεις «συγκέντρωσης κοινού» για θεατρικές παραστάσεις, ειδικές προβολές και αίθουσες κινηματογράφου στο αναξιοποίητο σήμερα τμήμα του κτιρίου του πρώην IBC (Κέντρο Τύπου Ολυμπιακών Αγώνων), καθώς και χρήσεις εμπορικών καταστημάτων ως 2.000 τ.μ., γραφείων έως 3.000 τ.μ., εστίασης και αναψυχής έως 1.500 τ.μ. και παιδικής αναψυχής τουλάχιστον 2.500 τ.μ. Επίσης, προβλέπεται η κάλυψη 3.000 τ.μ. από τη δημιουργία Ολυμπιακών Μουσείων.
“Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το Μαρούσι θα είναι ο πλέον επιβαρυμένος δήμος από υπερτοπικές χρήσεις και η επιπλέον δόμηση που σχεδιάζεται θα οδηγήσει σε γιγάντωση των ήδη υπαρχόντων προβλημάτων, εάν δεν υπάρξει ο ανάλογος σχεδιασμός από τη δημοτική αρχή” τονίζει η παράταξη στο δελτίο τύπου που εξέδωσε για το θέμα.

“Tι κάνατε κ. Μπρέγιαννη με τον κ. Τζανίκο για να μην ανεγερθεί το αυθαίρετο τότε ΙΒC;”
Σε ιδιαίτερα σκληρό ύφος απάντησε η Δημοτική Αρχή στον κ. Μπρέγιαννη σχετικά με το IBC. Ειδικότερα στην ανακοίνωση της διοίκησης αναφέρονται τα εξής:
“Στην έκταση που έχει κτιστεί το ακίνητο του IBC,  ο Δήμος Αμαρουσίου δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης τόσο όσον αφορά στους όρους δόμησης, όσο και στις επιτρεπόμενες χρήσεις του ακινήτου.
Το IBC διέπεται από ιδιαίτερο νομικό και πολεοδομικό καθεστώς, που καθορίζεται  από τις διατάξεις του νόμου της μεταολυμπιακής αξιοποίησης .
Εξαιτίας, άλλωστε, αυτού του γεγονότος, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου δεν συμπεριέλαβαν το οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται το IBC στο π.δ./γμα 151/2012, που περιλαμβάνει τις αναθεωρημένες αλλαγές χρήσης γης σε οικοδομικά τετράγωνα που εφάπτονται της Λεωφόρου Κηφισίας.
Τα παραπάνω θα όφειλε να τα γνωρίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Αμαρουσίου κ. Μπρέγιαννης, πριν απευθύνει το υποκριτικό ερώτημα στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου, για το ποιες ενέργειες προτίθεται να κάνει για τις νέες χρήσεις γης που φέρεται ότι σχεδιάζει η Κυβέρνηση για το συγκεκριμένο ακίνητο.
Με αφορμή όμως αυτό το υποκριτικό ερώτημα, ζητάμε από τον κο Μπρέγιαννη να μας απαντήσει:
Τι έκανε ο ίδιος το 2004, ως πρωτοκλασάτο στέλεχος της Διοίκησης Τζανίκου, για να αποτρέψει την ανέγερση του αυθαίρετου τότε κτιρίου του IBC; 
Αν η τότε Διοίκηση είχε αντιδράσει αποφασιστικά και δεν είχε επιτρέψει την ανέγερση του IBC, θα ετίθετο σήμερα από τον επικεφαλής της μειζονος μειοψηφίας το ζήτημα νέων χρήσεων στο συγκεκριμένο ακίνητο;
Αν δεν είχε επιτρέψει η Διοίκηση, της οποίας ο κος Μπρέγιαννης ήταν πρωτοκλασάτο στέλεχος, την άναρχη πολεοδομική ανάπτυξη του προαστίου μας, θα ήταν σήμερα καλύτερη η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας;
Που κρυβόταν ο κ. Μπρέγιαννης όταν πολίτες του Αμαρουσίου και στελέχη της σημερινής Διοίκησης συμμετείχαν ενεργά σε δικαστικούς αγώνες και προσφυγές για να μην νομιμοποιηθεί εκ των υστέρων το αυθαίρετο αυτό κτίσμα;
Πως θέλει να είναι υπεύθυνος της Δημοτικής του παράταξης και να μην την εκθέτει καθημερινά με την άγνοιά του, αφού δεν γνωρίζει ότι το IBC είναι ένα ακίνητο που διέπεται από ειδικό νομικό καθεστώς , στο οποίο ο Δήμος δεν έχει καμία δυνατότητα παρέμβασης ;
Ο κ. Μπρέγιαννης, όσο κι αν προσπαθεί με επικοινωνιακές ρουκέτες και υποκριτικά ερωτήματα να ξεγελάσει τους συμπολίτες μας ότι αποτελεί ένα νέο κι άφθαρτο πρόσωπο, δυστυχώς γι αυτόν δεν πείθει.
Έχει συνδέσει την πολιτική του διαδρομή με το αμαρτωλό παρελθόν της Διοίκησης Τζανίκου. Η άναρχη και αυθαίρετη πολεοδομική ανάπτυξη της πόλης, τα ακριβοπληρωμένα και γεμάτα κακοτεχνίες έργα του παρελθόντος όπως οι κυβόλιθοι, τα υπέρογκα δάνεια της περιόδου 2002-2006, έχουν και τη δική του  σφραγίδα”.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ