Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού

Δημοσιεύθηκε

στις

Επί τάπητος ο σχεδιασμός για το 2012

Με κύρια θέματα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Συνδέσμου και τη συγκρότηση της ομάδας εργασίας που θα αναλάβει την κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών για το 2012, αλλά και άλλες προτάσεις σε επίπεδο πρωτοβουλιών και συνεργασιών, πραγματοποιήθηκε η 7η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π).

Μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης και την ψήφιση της αναμορφωμένης έκδοσης του προϋπολογισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε, επίσης, τον ορισμό των απαραίτητων διοικητικών επιτροπών για τη λειτουργία του Συνδέσμου.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, παρουσίασε στο συμβούλιο έρευνα για τα συστήματα πυρανίχνευσης με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών που επιτρέπουν τον έγκαιρο εντοπισμό και αντιμετώπιση των φαινομένων πυρκαγιάς εντός των ορίων του Σ.Π.Α.Π. Παράλληλα, επιτρέπουν και την ανίχνευση άλλων κακόβουλων ή παράνομων ενεργειών σε βάρος του δάσους όπως είναι η παράνομη υλοτόμηση και βοσκή. Η πρόταση αρχικά θα εξεταστεί ως προς την αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου, και κατόπιν θα καταρτιστεί η οριστική μελέτη για την εφαρμογή του και θα αναζητηθούν οι πόροι χρηματοδότησης που θα επιτρέψουν τη σταδιακή υλοποίηση του έργου.
Η περισυλλογή και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων ήταν, επίσης, από τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ατζέντα της συνεδρίασης λόγω της σοβαρότητας του προβλήματος που αντιμετωπίζουν πολλοί δήμοι με τα αδέσποτα ή εγκαταλελειμμένα ζώα στις γειτονιές. Η πρόταση που κατατέθηκε προς συζήτηση και αναμένεται να εξεταστεί περαιτέρω αφορά στην εξέταση των δυνατοτήτων δημιουργίας διαδημοτικού κέντρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων του Σ.Π.Α.Π.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου εξουσιοδότησε, επίσης, τον Πρόεδρο να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση με τον προμηθευτή της τιμής της υδροφόρας που προσέφερε ως δωρεά εταιρεία στο Σύνδεσμο όπως έκρινε στη γνωμοδότησή της η αρμόδια επιτροπή ελέγχου, ενώ εξετάστηκε η πρόταση εταιρίας για συνεργασία με τον Σ.Π.Α.Π για τη δεντροφύτευση στις καμένες  περιοχές στο Πεντελικό Όρος.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ