Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Αναγκαία η λήψη μέτρων για το πρόβλημα των οσμών

Δημοσιεύθηκε

στις

Αίτημα του Δημάρχου

Μεταμόρφωσης στην

ΕΥΔΑΠ για το

βιολογικό καθαρισμό

Προγραμματισμένη συνάντηση  πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι  της Δευτέρας 9 Μαίου μεταξύ του Δημάρχου κ. Μιλτιάδη Καρπέτα και του Προέδρου της ΕΥΔΑΠ καθηγητή κ. Θεμιστοκλή Λέκκα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μεταμόρφωσης κ. Στέλιου Γαϊτανάρου και του Αντιδημάρχου Υποδομών και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού κ. Φώτη Παπαδόπουλου.

Ο Δήμαρχος έθεσε υπόψη του Προέδρου της ΕΥΔΑΠ το ζήτημα της λειτουργίας και των οσμών που εκπέμπει το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων Μεταμόρφωσης και ζήτησε την άμεση παρέμβαση της ΕΥΔΑΠ και τη λήψη μέτρων προκειμένου να εξαλειφθεί το πρόβλημα και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής.
Από την μεριά του ο κ. Λέκκας δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει την εφαρμογή μελετών σχετικά με την κάλυψη του χώρου εκκένωσης βυτιοφόρων και των δεξαμενών πρωτοβάθμιας καθίζησης βοθρολυμάτων καθώς επίσης και την εγκατάσταση νέων σύγχρονων συστημάτων απόσμησης στα νέα κτήρια.
Από την πλευρά  του Δημάρχου τέθηκε  και το ζήτημα της καταβολής ανταποδοτικών τελών από την ΕΥΔΑΠ για την περιβαλλοντική επιβάρυνση που συνεπάγεται η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού για το Δήμο και την πόλη .Ο Πρόεδρος της  Ε.Υ.Δ.Α.Π. επιφυλάχτηκε για το θέμα αυτό μέχρι την έκδοση αποφάσεων από τα Δικαστήρια.
Αναφορικά με το δίκτυο αποχέτευσης και ύδρευσης, ο Πρόεδρος της Ε.Υ.Δ.Α.Π. διαβεβαίωσε το Δήμαρχο ότι κάθε πρόβλημα θα εξεταστεί και θα αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο.
Τέλος, ο Δήμαρχος συζήτησε την παραχώρηση στο Δήμο οικοπεδικής έκτασης που έχει η Ε.Υ.Δ.Α.Π. στην οδό Ναυπλίου . Ο κ. Θ. Λέκκας αντιμετώπισε  θετικά το αίτημα αυτό , το οποίο και θα υποβληθεί επίσημα από το Δήμο.

 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ