Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Όσο πιο γρήγορα προκηρυχθούν οι εκλογές τόσο καλύτερα για την Ελλάδα”, του Κώστα Ζαχαριάδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο του Κώστα Ζαχαριάδη βουλευτή στη Β1 εκλογική περιφέρεια βορείου τομέα Αθηνών, τομεάρχη Εσωτερικών στο Χ-τύπο

Βαδίζοντας προς τις εκλογές το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι πολίτες αποτυπώνει στην πραγματικότητα το αδιέξοδο των ιδεοληψιών και των δράσεων της Κυβέρνησης του κ.Μητσοτάκη. Ο νεο-μητσοτακισμός χρεοκόπησε μέσα σε τρία χρόνια. Κάθε μέρα που κυβερνούν ζημιώνουν την κοινωνία, την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, τη δημόσια υγεία και παιδεία. Λειτουργούν ως επιταχυντές των κρίσεων και τις πολλαπλασιάζουν. Βασικό διακύβευμα αυτών των εκλογών ο σχηματισμός  Προοδευτικής Κυβέρνησης. Με μεγάλο στόχο την ανάταξη της χώρας.   Αλλαγές σε επίπεδο πολιτικής λειτουργίας και ιδεολογίας, σε επίπεδο ήθους και πρακτικών. Όσο πιο γρήγορα προκηρυχθούν οι εκλογές τόσο καλύτερα για την Ελλάδα.

Θα είναι τελικώς εκλογές διαφυγής για την ΝΔ και τον Πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός συγκρούστηκε τελικώς, όχι με τα προβλήματα της κρίσης και την συντήρηση, αλλά με τον ορθολογισμό, την αποτελεσματικότητα και τη χρηστή διαχείριση.

Το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας έχει δημιουργήσει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Το βιοτικό επίπεδο συρρικνώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα αυτό, που ξεκίνησε ως διεθνής ενεργειακή κρίση, να εξελίσσεται ραγδαία σε ενδημική κρίση επιβίωσης. Σε μια εποχή με πανδημία, πόλεμο, κλιματική αλλαγή, ενεργειακή κρίση, το ζητούμενο είναι η πρόταξη δημόσιων και κοινωνικών πολιτικών, που θα ενισχύουν τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό είναι το στοίχημα για την κυβερνώσα Αριστερά σήμερα: Να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων και να υλοποιήσει πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης με γνώμονα την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Στο διεθνή χώρο, βρισκόμαστε σε μια ρευστή και δυναμικά μεταβαλλόμενη κατάσταση, και, αντί να έχουμε επίσημη ενημέρωση από τον Πρωθυπουργό και από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενημερωνόμαστε από τους ξένους ηγέτες και τα Media. Η αντίληψη του πιστού, δεδομένου, προβλέψιμου συμμάχου που δίνει επ’ αόριστόν τις βάσεις και αγοράζει πανάκριβα όπλα δίχως να λαμβάνει σαφή ανταλλάγματα, στέλνει οπλισμό σε εμπόλεμη ζώνη, είναι στο βάθος του χρόνου επιζήμια για τη χώρα.

Αυτή η στάση δεν αρμόζει στην κρισιμότητα των στιγμών, αλλά και στην ποιότητα και στη λειτουργία της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Την επομένη του πολέμου αλλά και στις σχέσεις της με την Τουρκία, η Ελλάδα επιβάλλεται να έχει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, να συνομιλεί με όλους, να υπερασπίζεται το Διεθνές Δίκαιο και την ειρήνη, να προωθεί το εθνικό συμφέρον.

Η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα. Να δημιουργήσει μια χώρα ανθεκτική και μια κοινωνία συμπεριληπτική. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Τα επόμενα χρόνια για την Ευρώπη, αλλά ιδίως για την Ελλάδα θα είναι δύσκολα. Θα βρούμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις, στη δημόσια διοίκηση, στην απονομή της δικαιοσύνης, στην οργάνωση και την διαχείριση υποδομών, στην ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους,  στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, και κυρίως στην ανάπτυξη της οικονομίας με τρόπο δίκαιο και βιώσιμο και στην οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας  για την μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και την 4η βιομηχανική επανάσταση.

Η πρόταση για Προοδευτική Κυβέρνηση αυτά ακριβώς εμπεριέχει και σ΄ αυτά θέλει να δώσει κοινωνικά και βιώσιμα χαρακτηριστικά. Μια χώρα που μπορεί να αντιμετωπίζει κρίσεις και να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία δείχνει από σήμερα τον δρόμο για αυτήν την Προοδευτική Διακυβέρνηση, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τους λέει ότι θέλει, και μπορεί, να αναλάβει αυτήν την μεγάλη ευθύνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ