Ελάτε στην παρέα μας

Μεταμόρφωσης

Τραμπούκικη επίθεση δημοτικού συμβούλου προς εργαζόμενη του δήμου Μεταμόρφωσης σε ζωντανή μετάδοση

Δημοσιεύθηκε

στις

Δεν έχει προηγούμενο το επεισόδιο που έκανε ο κ. Βασίλης Καραβάκος, κατά τη συζήτηση για τα δημοτικά τέλη

Μόνο ντροπή αισθάνθηκαν όσοι παρακολούθησαν το περιστατικό που εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μεταμόρφωσης, ίσως το πλέον μελανό στην ιστορία του, με πρωταγωνιστή, για ακόμα μια φορά τον δημοτικό σύμβουλο, κ. Βασίλη Καραβάκο. Ντροπή για την συμπεριφορά του και ντροπή για τα… «θύματά» του.

Ο εν λόγω κύριος δεν δίστασε να φτάσει στα όρια του bullying και του mobbing προς εργαζόμενη (!) του Δήμου Μεταμόρφωσης, που βρισκόταν στη συνεδρίαση για να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για τα οικονομικά στοιχεία του προϋπολογισμού των δημοτικών τελών για τη νέα χρονιά. Και επειδή ο ίδιος για να επιχειρηματολογήσει σε διάφορα θέματα σχεδόν πάντα επικαλείται κάποιον άλλον δήμο ότι το έκανε καλύτερα, είμαστε υποχρεωμένοι να αναφέρουμε επειδή παρακολουθούμε πολλά δημοτικά συμβούλια σε όλη την Αττική, ότι δεν έχουμε ξαναδεί τέτοια ακραία συμπεριφορά από κανέναν άλλον δημοτικό σύμβουλο, που μάλιστα λέει ότι είναι και αριστερός.

 

Δεν δικαιούστε να ομιλείτε…

Όλα ξεκίνησαν στη διαδικασία των ερωτήσεων, μετά την εισήγηση του δημάρχου, κ. Στράτου Σαραούδα για τα δημοτικά τέλη του 2023 (η οποία ήταν να παραμείνουν σταθερά). Εκεί, πρώτα έθεσε ερώτημα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Γιώργος Χρονόπουλος, σχετικά με την εκκαθάριση των δηλώσεων. Στο ερώτημα ξεκίνησε να απαντά η υπεύθυνη εργαζόμενη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου και πέρα από κάθε λογική και προφανώς ευγένεια, την διέκοψε ο κ. Καραβάκος για να πει με το γνωστό του ύφος: “Μην κάνουμε σεμινάριο εισπραξιμότητας. Μην υπερβαίνετε τον υπηρεσιακό σας ρόλο. Έβαλε ένα ζήτημα πόσες δηλώσεις δεν έχουν εκκαθαριστεί. Τελεία σας παρακαλώ. Τελεία, χωρίς δεύτερη συζήτηση παρακάτω. Τελεία. Αριθμός. Τελεία. Όχι άλλες διευκρινίσεις.” Αφού, λοιπόν, επέβαλε στην εργαζόμενη να σταματήσει έθεσε το δικό του ερώτημα, το οποίο ήταν: “Πόσα τετραγωνικά μέτρα έχουν εκκαθαριστεί από τις δηλώσεις; Ακριβή αριθμό.”. Αφού η εργαζόμενη ανέφερε κάποια στοιχεία είπε πως για συγκεκριμένο αριθμό θα μπορέσει να απαντήσει την επόμενη ημέρα. Τι το ήθελε; Η κατάσταση ξέφυγε για τα καλά.

 

Είστε διακοσμητικό στοιχείο…

Ο αριστερός, κατά τα άλλα, δημοτικός σύμβουλος, άρχισε να χάνει την ψυχραιμία του και να λέει ανάμεσα στα άλλα: “Έλεος”, “για ποιο λόγο έρχεστε εδώ;”, “διακοσμητικός είναι ο λόγος;”. Η υπάλληλος απάντησε ότι δεν είναι διακοσμητική και βρίσκεται εκεί για να ενημερώσει και αυτό κάνει. Φυσικά και δεν πείστηκε ο δημοτικός σύμβουλος και μάταια προσπάθησε να επιβάλει την τάξη και η πρόεδρος του Σώματος κα Δήμητρα Σκοπελίτη και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η εργαζόμενη του δήμου έκανε το “θανάσιμο αμάρτημα” να μην μπορεί να βρει αμέσως ποιο είναι το ποσό που πληρώνει ο δήμος στον ΕΔΣΝΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό εξόργισε ακόμα περισσότερο τον επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών, ο οποίος επανέλαβε με μεγαλύτερη ένταση “έρχεσαι εδώ ως διακοσμητικό στοιχείο;” Η εργαζόμενη προσπάθησε να εξηγήσει ότι τα στοιχεία που της ζητάει είναι από προηγούμενα έτη ενώ στα χαρτιά της έχει μόνο για το τρέχον, και για αυτό εξήγησε πως θα ενημερώσει για τα προηγούμενα έτη την επόμενη ημέρα και συμπλήρωσε “δε νομίζω ότι έρχομαι βραδιάτικα για να είμαι διακοσμητικό στοιχείο, ούτε έχω δώσει ποτέ τέτοια εντύπωση”. Η απάντηση του κ. Καραβάκου ήταν πως ήταν υποχρεωμένη να έχει τα στοιχεία και πως οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εθελοντές που διάβασαν τέσσερις ώρες τα δημοτικά τέλη και συμπλήρωσε: “Ζητώ επαγγελματισμό και σοβαρότητα στο δημοτικό συμβούλιο. Καταλαβαίνω πως όταν η δημοτική αρχή έχει συμπεριφορά παιδικής χαράς, αυτό εξαπλώνεται. Playground το δημοτικό συμβούλιο.”

 

Δείτε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα:

 

Προσπάθησε ο  δήμαρχος αλλά…

Αμέσως ζήτησε και πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης, κ. Στράτος Σαραούδας, ο οποίος εξήγησε πως είναι παράλογο να ζητάνε τόσα στοιχεία για να κάνουν εντύπωση όταν ξέρουν πολύ καλά ότι όλα αυτά τα στοιχεία μπορούσαν να τα έχουν ζητήσει νωρίτερα από την υπηρεσία και να τα έχουν λάβει ήδη.  Και συνέχισε ο δήμαρχος σημειώνοντας πως όλο αυτό γίνεται για να βρουν ένα νούμερο μέσα στα χιλιάδες που υπάρχουν στον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών ώστε να δημιουργήσουν εντυπώσεις για αντιπολιτευτικούς λόγους. Και τόνισε “κάντε το αλλά όχι και να βρίζουμε κιόλας. Παιδικές χαρές, άχρηστος ο ένας, κακώς ήρθες, διακοσμητικό στοιχείο”. Και υπερασπιζόμενος την εργαζόμενη που δέχτηκε την επίθεση του κ. Καραβάκου είπε: “Δεν νομίζω αυτόν τον Προϋπολογισμό να τον έφτιαξε κάποιο διακοσμητικό στοιχείο και όλη αυτή η δουλειά που γίνεται είναι τόσο εύκολη για να θίγει ο ένας τον άλλον. Δεν θα έπρεπε να είναι στόχος της αντιπολίτευσης να μας βρίσει” και βέβαια ο κ. Καραβάκος δεν σεβάστηκε ούτε τον δήμαρχο, τον διέκοψε του είπε “άστα αυτά” λες και είναι στο καφενείο και πρόσθεσε “δεν καταλαβαίνεις τους αριθμούς, το καταλαβαίνω” και “επειδή δεν καταλαβαίνεις εσύ νομίζεις πως δεν καταλαβαίνουμε κι εμείς” για να ακολουθήσει το κρεσέντο του που λογικά θα ακούστηκε και στην καφετέρια πάνω από το συνεδριακό “ότι ο δήμαρχος Μεταμόρφωσης δεν καταλαβαίνει από αριθμούς, στοιχειώδη πράγματα και όσο μιλάει επιβεβαιώνει την παιδική χαρά. Δεν καταλαβαίνει ο άνθρωπος. Δεν καταλαβαίνει τι λέει. Έχω εγώ τον λόγο σταματήστε”. Και επανέλαβε ξανά και ξανά ότι ο δήμαρχος δεν καταλαβαίνει με πολλούς να αναρωτιούνται που βρίσκει την υπομονή ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή και δεν αποχωρούν εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Και όταν προσπάθησε να τον διακόψει η Πρόεδρος, καθώς ως συνήθως είχε ξεφύγει είπε πολύ ευγενικά “κανένα σχόλιο την ώρα που μιλάω”.

 

Σαν Πρωθυπουργός…

Όταν ολοκλήρωσε πήρε τον λόγο ο δήμαρχος λέγοντας: “Συνεχίζετε να θίγετε όταν μιλάτε. Δεν ξέρει ο δήμαρχος το ένα και δεν ξέρει ο δήμαρχος το άλλο”. Σε εκείνο το σημείο τον ξαναδιέκοψε λέγοντας “δεν υπάρχει προσωπικό, κάνει προπαγάνδα” και πλέον έπιασε για τα καλά βούρκο το δημοτικό συμβούλιο όταν ρώτησε ο δήμαρχος “δηλαδή καταλαβαίνω όλα τα άλλα και δεν καταλαβαίνω τους αριθμούς;” και απάντησε ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας “ε καλά όχι και όλα τα άλλα”. Ο κ. Σαραούδας, προφανώς και δεν θα έπεφτε σε αυτόν τον βούρκο και αρκέστηκε να σχολιάσει: “Κάθε φορά που μιλάτε δεν θεωρείτε ότι είστε καν ο δήμαρχος αλλά ο Πρωθυπουργός και μπορείτε να θίγετε όποιον θέλετε και να κατεβάζετε το επίπεδο τόσο χαμηλά.”

 

Συγγνώμη… εκ των υστέρων

Λίγο πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση ο κ. Καραβάκος ζήτησε συγγνώμη από την εργαζόμενη του δήμου Μεταμόρφωσης γιατί όπως είπε “τη στεναχώρησε.

 

 «Ρουτίνα» αυτές οι επιθέσεις

Θυμίζουμε πως ο κ. Καραβάκος πρόσφατα είχε πει προς τον δήμαρχο και την κα Αντωνοπούλου στη συζήτηση για τη δημοπρασία: “είστε πονηρίδιδες”, “δήμαρχε μπορείς να διαβάσεις μία πρόταση;” “ο άνθρωπος δεν καταλαβαίνει”, “πετάγεται άλλος φωστήρας από εδώ, η κα Αντωνοπούλου”

Σε άλλη συνεδρίαση για τους αθλητικούς χώρους, πάλι επιτέθηκε στην κα Αντωνοπούλου λέγοντάς της: “Που να τα καταλάβετε εσείς αυτά; Εσείς δεν κάνατε “κιχ” στον προηγούμενο δήμαρχο εννέα χρόνια και μετά τα χαλάσατε.”

Ενώ δεν σεβάστηκε ούτε την ιστορία της κας Χαρίκλειας Νικολοπούλου στην οποία επιτέθηκε με φράσεις όπως «ζορίζεστε κα Νικολοπούλου», «είστε πολύ λίγη», «μαριονέτα» και «είστε φορέας του ψεύδους».

 

Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ