Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Το ψήφισμα του Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αττικής για τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Δημοσιεύθηκε

στις

Ψήφισμα στη συνεδρίαση του 20ου Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής κατέθεσε το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου Αττικής.

Με την κατάθεση αυτή η παράταξη ευελπιστεί σε ομόφωνη αποδοχή όσων αναφέρει σχετικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη δική της Χρυσής Αυγής που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες από τώρα.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο:

“H ώρα της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε!

Στις 7 Οκτώβρη το δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του, για να καταδικαστούν, επιτέλους, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν και μαζί με αυτούς να αποκαλυφθεί ο δολοφονικός μηχανισμός της εγκληματικής οργάνωσης με τα τάγματα εφόδου.

Η δίκη αυτή θα σφραγίσει τη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας γιατί οι τεράστιες προεκτάσεις της απόφασης θα έχουν αντίκτυπο στο μέλλον και στη ζωή της νέας γενιάς, που κινδυνεύει μεταξύ άλλων από το φασισμό, την ακροδεξιά, το ρατσισμό και τον άκρατο εθνικισμό που δυστυχώς εξαπλώνεται όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Απαιτούμε την παραδειγματική καταδίκη της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, είμαστε αλληλέγγυοι σε όλους τους πολίτες και κοινωνικές ομάδες που έχουν δεχθεί κάθε μορφή βίας και καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να συμπαρασταθούν στην οικογένεια συμμετέχοντας στη συγκέντρωση της 7ης Οκτωβρίου 2020, την ημέρα της απόφασης του δικαστηρίου.

Τυχόν αθώωσή τους θα είναι ένα σκάνδαλο σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών μας

Παραθέτουμε τη δήλωση της οικογένειας«Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε. 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος. Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.»

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Για το ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αιμιλία Τζίβα”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ