Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Η Περιφέρεια Αττικής λογοδοτεί για τον διαγωνισμό έκδοσης ιστορικού λευκώματος

Δημοσιεύθηκε

στις

Την απόφαση να “ξεκαθαρίσει το τοπίο” γύρω από όσα ακούγονται σχετικά με την έκδοση ιστορικού λευκώματος έλαβε η Περιφέρεια Αττικής.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Περιφέρεια απαντά σε δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκη και δημοσιεύματαπου ασκούν κριτική όσον αφορά το κόστος της πρωτοβουλίας αυτής.

Διαβάστε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η Περιφέρεια:

“Τις τελευταίες ώρες σε ιστοσελίδες προσκείμενες στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στα social media συγκεκριμένων στελεχών του, «γνωστού» ήθους και ύφους, διεξάγεται μια συστηματική εκστρατεία συκοφάντησης μιας καθόλα νόμιμης απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (ΠΕ.ΣΥ.) Αττικής.

Μιας απόφασης που πάρθηκε με δημοκρατική διαδικασία από την πλειοψηφία των μελών του ΠΕ.ΣΥ. με την οποία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προχωρούν στην έκδοση ιστορικού λευκώματος για την Αττική, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την διεθνή κυρίως προβολή, της πιο ιστορικής Περιφέρειας της χώρας μας και θα δίνεται ως δώρο εθιμοτυπίας, σε ξένους κυρίως επισήμους.

Η συγκεκριμένη έκδοση αφορά τη δημιουργία ενός τόμου 400 σελίδων, σε ελληνική κι αγγλική γλώσσα, που θα καλύψει ένα εξαιρετικά μεγάλο ιστορικό και πολιτισμικό φάσμα της Αττικής, που έχει μακραίωνη και ιδιαίτερα σημαντική ιστορική πορεία.

Η δημιουργία του τόμου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων
– την έρευνα επί των πηγών από ειδική ομάδα ιστορικών ερευνητών
– τη συγκρότηση επιστημονικής συγγραφικής ομάδας από καταξιωμένους επιστήμονες
– τη συγκέντρωση φωτογραφικού υλικού
– την επιμέλεια και διορθώσεις κειμένων, καθώς και τη μετάφραση τους
– την παραγωγή της έκδοσης με υψηλή ποιότητα χαρτιού, μεγάλο μέγεθος, καθώς και την παραγωγή θηκών και κασετινών

Πρόκειται για μια παραγωγή 4000 αντιτύπων υψηλής ποιότητας, η οποία θα διεξαχθεί με μειοδοτικό διαγωνισμό και το ανώτατο όριο της ανάθεσης θα ανέλθει στα 100.000 ευρώ, με σημαντική όμως πιθανότητα να είναι σημαντικά χαμηλότερο λόγω της διαδικασίας που επιλέχθηκε.

Τα παραπάνω στοιχεία αποδεικνύουν ότι η απόφασή μας να προχωρήσουμε στην έκδοση του λευκώματος έγινε με απόλυτη διαφάνεια, νομιμότητα και σε λογικό κόστος. Και υπηρετεί απόλυτα το στόχο μας που είναι η προβολή της ιδιαίτερης ταυτότητας και ιστορίας της Αττικής.

Για την απόφασή μας αυτή λογοδοτούμε στους πολίτες κι όχι στον κάθε κύριο Πολάκη και τα κάθε λογής documenta με άγνωστες πηγές χρηματοδότησης, που μοναδικός τους στόχος είναι η συκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ