Ελάτε στην παρέα μας

Αγίας Παρασκευής

Συμμετοχή του Βασίλη Ζορμπά σε σύσκεψη Δημάρχων με τη Ρένα Δούρου

Δημοσιεύθηκε

στις


Αποδεχόμενος πρόσκληση  της εκλεγμένης Περιφερειάρχου Αττικής κ. Ρένας Δούρου, ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Βασίλης Ζορμπάς μετείχε σε ευρεία σύσκεψη της Περιφερειάρχου και των  Αντιπερειφερειαρχών Βορείου Τομέα και Ανατολικής Αττικής κ. κ. Καραμέρου και Φιλίππου  με τους νυν και νεοεκλεγέντες Δημάρχους Δήμων του Βορείου Τομέα Αττικής.

Βασικός άξονας της σύσκεψης ήταν η συνολική ενημέρωση για τα κοινά προβλήματα του Βορείου Τομέα Αττικής  καθώς και για τα ειδικότερα προβλήματα των Δήμων που τον απαρτίζουν.

Ο Δήμαρχος , αρχικά συνεχάρη την Περιφερειάρχη για την εκλογή της και της ευχήθηκε καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο της. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ζήτημα της επιβάρυνσης συγκεκριμένων Δήμων-μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και ο Δήμος Αγίας Παρασκευής-με την αρμοδιότητα της Πολεοδομίας γειτονικών Δήμων .

«Βάσει Καλλικράτη», τόνισε «μέχρι το τέλος του 2012 όλοι οι Δήμοι όφειλαν να έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις και τις δομές για να αναλάβουν ο καθένας την ευθύνη της δικής του Πολεοδομίας. Αυτό όχι μόνο δεν έγινε αλλά οι συγκεκριμένοι Δήμοι εξακολουθούν να επιφορτίζονται διοικητικά και οικονομικά με το βαρύ φορτίο αυτών των επιπλέον αρμοδιοτήτων». Στη συνέχεια ο Δήμαρχος αναφέρθηκε με έμφαση σε πληροφορίες που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας σχετικά με ποσό 250 περίπου εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο παραμένει «παρκαρισμένο», όπως χαρακτηριστικά είπε, στα Ταμεία της Περιφέρειας. «Αυτό το ποσό» είπε «πρέπει άμεσα να απελευθερωθεί και να διατεθεί αναλογικά στους Δήμους προκειμένου να αξιοποιηθεί για την πραγματοποίηση  έργων, βάσει των υποβληθέντων στην Περιφέρεια μελετών».

Αναφορικά με το Δήμο Αγίας Παρασκευής, ο Δήμαρχος ενημέρωσε την Περιφερειάρχη και τον Αντιπερειφερειάρχη ότι με την ανάληψη των καθηκόντων τους θα έχουν ήδη στη διάθεσή τους την ήδη υποβληθείσα μελέτη για την ανέγερση και δεύτερου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην πόλη μας, μελέτη ομβρίων προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ και μελέτη για την ανέγερση του Δημαρχείου Αγίας Παρασκευής, προϋπολογισμού 12 περίπου εκ. ευρώ.

Στη βάση αυτών των μελετών της  παρούσας διοίκησης, ο Δήμαρχος ζήτησε την συμβολή της Περιφερειάρχου έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι ενέργειες και να ξεκινήσουν όσο το δυνατόν αμεσότερα οι εργασίες υλοποίησης των παραπάνω, ιδιαίτερα σημαντικών, έργων.

Τέλος ,ο κ. Ζορμπάς διαβεβαίωσε την νεοεκλεγείσα Περιφερειακή Αρχή ότι ο ίδιος θα στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις τις διεκδικήσεις έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των πολιτών της Αγίας Παρασκευής.

Παρών στην σύσκεψη εκ μέρους του Δήμου Αγίας Παρασκευής, ήταν και ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ