Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Συζητήσεις για τη νεολαία και τη σημασία της συμμετοχής των νέων στις ευρωεκλογές

Δημοσιεύθηκε

στις

Συζητήσεις για τη νεολαία και τη σημασία της συμμετοχής των νέων στις ευρωεκλογές διοργανώθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα την Πέμπτη 18 Απριλίου και την Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, στην αίθουσα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Σύνταγμα.

Τις διαδοχικές συζητήσεις  χαιρέτισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην καθημερινότητα των Ευρωπαίων και των Ελλήνων πολιτών και ειδικότερα των νέων.  Η κυρία Ζαχαράκη επισήμανε την ανάγκη να εμφυσήσουμε στις νέες και στους νέους της Ελλάδας, με το λόγο αλλά κυρίως με τα έργα. Πίστη και εμπιστοσύνη  στα αγαθά της Δημοκρατίας και της συμμετοχής μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. «Αν πραγματικά θέλουν οι νέοι να ακουστεί η  φωνή τους, τα παράπονά τους, οι αγωνίες τους, οι φόβοι τους, τους προτρέπω και τους παρακαλώ να διαθέσουν λίγο από το χρόνο και την ενέργεια τους να ενημερωθούν και να ψηφίσουν» τόνισε η κυρία Ζαχαράκη και πρόσθεσε «Η Νέα Δημοκρατία είναι κατ’ εξοχήν η ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη που πιστεύει στη νέα γενιά και θέλει να αλλάξει η ζωή της. Όχι στα λόγια. Η πολιτική και οι δεσμεύσεις μας, πρωτίστως αφορούν τους νέους Έλληνες. Οραματιζόμαστε και δουλεύουμε για μια Ελλάδα ίσων ευκαιριών, καλύτερων αμοιβών, δημιουργικής εργασίας, επιλογών, ελευθερίας και χαράς. Θα προτρέψω ξανά του νέους:  κάντε μας τις ερωτήσεις για να σας δώσουμε τις απαντήσεις. Και μετά αποφασίστε!»  

Ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης,  υπογράμμισε τη σημασία της ψήφου στις επερχόμενες εκλογές του Ιουνίου. Τον συντονισμό ανέλαβε η Γενική Γραμματέας Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής Δρ. Μαρίνα Στέφου, η οποία επεσήμανε τη σημασία της ενεργού συμμετοχής της νεολαίας στο δημοκρατικό βίο διαχρονικά αλλά και ιδιαιτέρως στην τρέχουσα συγκυρία.

Στην εκδήλωση της 18ης Απριλίου με θέμα «Ευρωπαϊκή Συνεργασία και Νεολαία» συμμετείχαν με ομιλίες η υπεύθυνη Επικοινωνίας της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Εύη Γεωργίτση, ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα Σταύρος Σαμουηλίδης και η σύμβουλος της Πρεσβείας της Ολλανδίας στην Ελλάδα και υπεύθυνη της πρωτοβουλίας ‘Orange Grove’ Νατάσα Αποστολίδη, ενώ, στη στρογγυλή τράπεζα της 25ης Απριλίου με θέμα «Ευρωπαϊκή Συνεργασία και Νεολαία» συμμετείχαν ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Ελλάδα κύριος Andreas Kindl, ο επικεφαλής του Τμήματος Ανάπτυξης Ικανοτήτων του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA) κύριος Δημοσθένης Οικονόμου και ο συντονιστής του Τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΚ) και Προσόντων του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) κύριος Γιώργος Κωστάκης.

Μετά τις περιεκτικές εισηγήσεις των ομιλητών ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση και ερωτήσεις με τις νέες και τους νέους οι οποίοι επικεντρώθηκαν στον τρόπο με τον οποίο τόσο τα ευρωπαϊκά όργανα όσο και ευρωπαϊκοί οργανισμοί, όπως οι ENISA και CEDEFOP που συμμετείχαν,  με τις δράσεις τους επιδρούν θετικά στην καθημερινότητα των νέων ανθρώπων, ειδικά στους θεματικούς τομείς της κυβερνοασφάλειας, της κινητικότητας και της ανάπτυξης δεξιοτήτων, ενώ παράλληλα, δόθηκε έμφαση και  σε διακρατικές συνεργασίες όπως το Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας, το οποίο με το πρόγραμμά του ενισχύει κοινές δράσεις  νέων Ελλήνων και Γερμανών.

Οι συμμετέχοντες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μας προσφέρει πολλές και στοχευμένες ευκαιρίες και χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων,  την κινητικότητα, την κατάρτιση και την εργασία των νεών στην Ευρώπη, και αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η σημασία της ψήφου στις ευρωεκλογές, όταν περισσότερο από το 70% της νομοθεσίας που εφαρμόζεται στα κράτη μέλη σήμερα συμφωνείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και επηρεάζει την καθημερινότητα όλων μας.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ