Ελάτε στην παρέα μας

Αχαρνών

Στο Ευρωκοινοβούλιο οι πλημμύρες στο Δήμο Αχαρνών

Δημοσιεύθηκε

στις


Επίσκεψη στον πλημμυροπαθή Δήμο Αχαρνών πραγματοποίησε προσφάτως η Ευρωβουλευτής, κα Μαρία Σπυράκη αποδεχόμενη την πρόσκληση του Δημάρχου κ. Γιάννη Κασσαβού. Η Ευρωβουλευτής ενημερώθηκε πλήρως από τον Δήμαρχο και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, κ. Θανάση Κατσιγιάννη, για τα προβλήματα που προέκυψαν από την έντονη βροχόπτωση, καθώς και για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας που απαιτούνται, ώστε να μην πνιγεί ξανά ούτε η πόλη των Αχαρνών, αλλά ταυτόχρονα ούτε και οι όμοροι Δήμοι.
Η κα Σπυράκη με την σειρά της πρότεινε τρόπους όπου μπορούν τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης να χρηματοδοτηθούν μέσω Ευρωπαϊκών κονδυλίων, ενώ δεσμεύτηκε πως θα βοηθήσει από την θέση που κατέχει ώστε άμεσα τα έργα που θα προταθούν από τον Δήμο να ενταχθούν σε συγκεκριμένα προγράμματα, αλλά ταυτόχρονα θα κάνει γνωστό το πρόβλημα και στο Ευρωκοινοβούλιο. Φυσικά τόνισε πως ακόμη και στην Ευρώπη τα χρήματα δεν πέφτουν από τον ουρανό, αλλά χρειάζονται ώριμες και τεκμηριωμένες προτάσεις, για να εγκριθούν και να προχωρήσουν τα έργα.
Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία ετοιμάζει τον φάκελο των προτάσεων όπου θα κατατεθούν σε όλους τους αρμόδιους φορείς που ενδέχεται να χρηματοδοτήσουν την κατασκευή τους.

Διαβάστε επίσης:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Αχαρνών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ