Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Νέα πολιτική δομή για τη “Συμπολιτεία”

Δημοσιεύθηκε

στις


Στις 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση – ολομέλεια των στελεχών και φίλων της δημοτικης παράταξης Πεντέλης “Συμπολιτεία” μετά τις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου. Όπως μας ενημερώνει η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης: “Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα μαζική και συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της και φίλων της Συμπολιτείας, πιστοποιώντας την ενότητά της , ενώ εγγράφηκαν και πολλά νέα στελέχη, δείγμα της δυνατότητάς της να απευθύνεται στην κοινωνία. Η ολομέλεια των στελεχών και φίλων της Συμπολιτείας, μέσα από μια υποδειγματική διαδικασία, αποφάσισε τη νέα πολιτική και οργανωτική δομή της, η οποία ήταν το τελευταίο διάστημα αντικείμενο ουσιαστικού και δημοκρατικού διαλόγου μεταξύ των στελεχών της “.
Η νέα δομή περιλαμβάνει ως κύρια πολιτικά όργανα, τον επικεφαλής της Συμπολιτείας, την Πολιτική Γραμματεία ως κύριο συντονιστικό όργανο και την ολομέλεια των στελεχών και φίλων του συνδυασμού, ως το ανώτερο όργανό του.  Παράλληλα η οργανωτική της δομή περιλαμβάνει τέσσερις τομείς έργου (1. Παρακολούθηση δράση δημοτικής αρχής, 2. Επικοινωνία 3. Διεύρυνση και 4. Κοινωνική Αλληλεγγύη), όπου κάθε τομέας προβλέπεται να έχει ομάδες εργασίας.
Στόχος της νέας πολιτικής και οργανωτικής δομής της Συμπολιτείας είναι να την καταστήσει ικανή να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στο ρόλο που της ανέθεσαν οι πολίτες ως αντιπολίτευση στο Δήμο Πεντέλης, με γνώμονα πάντα το καλό της πόλης και των δημοτών της.

Μανώλης Γραφάκος: Σταθερές οι αρχές μας
Ο επικεφαλής κ. Μανώλης Γραφάκος στην τοποθέτησή του στην ολομέλεια της Συμπολιτείας τόνισε ότι η επιλογή της Συμπολιτείας να μην πορευθεί με παλαιοκομματικές μεθόδους, παρά την ήττα στις εκλογές, δεν πρέπει να αλλάξει. Η επιλογή να μην συμβιβαστεί με συμφέροντα, να μην λαϊκίζει, να μην υπόσχεται πράγματα που δεν γίνονται και να μην λέει ψέματα, αποτελεί την ουσιαστική διαφορά με τη σημερινή δημοτική αρχή και οι αρχές αυτές που τιμήθηκαν από ένα πολύ μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, πρέπει να μείνουν σταθερές και να γίνουν πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές.
Σημείωσε ότι η Συμπολιτεία οφείλει να επιτελέσει το ρόλο της ως αντιπολίτευση του Δήμου. Τόνισε την ανάγκη ο συνδυασμός να γυρίσει σελίδα και να πορευθεί στο εξής με νέα πολιτική και οργανωτική δομή. Σημείωσε ότι το τρίπτυχο της επιτυχημένης πορεία της Συμπολιτείας από εδώ και στο εξής πρέπει να είναι Ενότητα – Συλλογικότητα – Δουλειά. Έτσι η “Συμπολιτεία” θα αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας στα δημοτικά δρώμενα της Πεντέλης, μέσα σε ένα περιβάλλον που προέβλεψε ότι θα είναι ασταθές.

Εξελέγη η νέα πολιτική γραμματεία
Την εισήγηση για τη νέα οργανωτική και πολιτική δομή της παράταξης έκανε ο Κώστας Καλλιανιώτης. Σύμφωνα με αυτή η πολιτική γραμματεία θα αποτελείται από τον επικεφαλής της και άλλα 12 μέλη μέσα από τις διαφορετικές ομάδες στελεχών της Συμπολιτείας, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για δύο νέα μέλη της Π.Γ. από τα νέα στελέχη που θα συμμετέχουν στη Συμπολιτεία  μετά την 5η Νοεμβρίου 2014 και μέχρι την 30/6/2015.
Η εισήγηση έγινε αποδεκτή από την ολομέλεια και αμέσως μετά έγιναν οι διαδικασίες για την ανάδειξη της πολιτικής γραμματείας, όπου εξελέγησαν:
-Η Ελένη Πολίτη και η Μητροπούλου Γεωργία, στις δύο θέσεις των δημοτικών συμβούλων Μελισσίων
-Ο Κώστας Καλλιανιώτης στη μια θέση δημοτικού συμβούλου από τη Νέα Πεντέλη
-Ο Βλάσσης Σιώμος στη μια θέση δημοτικού συμβούλου Πεντέλης
-Ο Σωτήρης Φλίντρας στη μια θέση από τους τοπικούς συμβούλους
-Ο Γιώργος Καρβουνάκης και η Γκρέις Γιαμουγιάννη από τους πρώην αιρετούς
-Ο Λουκάς Μακρής και ο Φώτης Αγαδάκος από τα στελέχη που προέρχονται από τα Μελίσσια
-Η Άρτεμις Αργύρη από τα στελέχη που προέρχονται από τη Νέα Πεντέλη
-Ο Παναγιώτης Κανατούλας από τα στελέχη που προέρχονται από την Πεντέλη
Το μέλος της Συμπολιτείας κάτω των 29 ετών θα επιλεγεί μεταξύ των νέων της παράταξης τις επόμενες μέρες.Μετά τις 30 Ιουνίου 2015 στην Πολιτική Γραμματεία της Συμπολιτείας θα συμπληρωθεί με δύο νέα μέλη που θα προέρχονται από τα νέα στελέχη της Συμπολιτείας που εντάσσονται σε αυτή μετά την 5η Νοεμβρίου 2014, “σηματοδοτώντας έτσι ένα ουσιαστικό άνοιγμα του συνδυασμού στην κοινωνία” όπως σημειώνεται.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ