Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Παρέμβαση Ντάτση για τα προβλήματα στη “Νησίδα”

Δημοσιεύθηκε

στις


Επιστολή προς τον δήμαρχο Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, κ. Άρη Βασιλόπουλο για τα προβλήματα της γειτονιάς της “Νησίδας”, απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ζούμε Μαζί», κ. Κώστας Ντάτσης.
Αρχικά αναφέρθηκε στο ζήτημα της καθαριότητας ο δημοτικός σύμβουλος του Συνδυασμού του κ. Σταύρου Κόντου, τονίζοντας: «Η φροντίδα του Δήμου στην καθαριότητα  της Νησίδας είναι μικρότερη από τον αντίστοιχο  μέσο όρο της πόλης. Οδοκαθαριστής δεν υπάρχει στη Νησίδα και ούτε η αυτοκινούμενη σκούπα επισκέπτεται την περιοχή. Οι κάτοικοι καθαρίζουν με τσουγκράνες τις σχάρες των υπονόμων. Οι κάδοι λιγοστεύουν σε αριθμό, πολλοί είναι σπασμένοι και δεν πλένονται.
Η Νησίδα λόγω του Κηφισού είναι η αγαπημένη περιοχή των κουνουπιών. Έγκαιρος καθαρισμός της κοίτης του ποταμού και έγκαιρος ψεκασμός συμβάλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος.»

Προβληματική η πρόσβαση στο 7ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο
Ακολούθησε η πρόσβαση στο 7ο δημοτικό και νηπιαγωγείο: «Η πρόσβαση στο 7ο Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο καθημερινά γίνεται όλο και πιο προβληματική. Οι σανίδες για να μην λασπώνονται (το 2015;) μαθητές και γονείς έχουν φθαρεί. Λίγο χαλίκι η λίγο τσιμέντο ; Χρήσιμη επίσης θα ήταν η δενδροφύτευση μεταξύ σχολείων και ποταμού ώστε να μην είναι εύκολα ορατό από το προαύλιο δημοτικού και νηπιαγωγείου το νεκροταφείο.»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Ντάτσης και στην παιδική χαρά σημειώνοντας: «Ας είναι καλά οι γειτονικές παιδικές χαρές του Δήμου των Αγίων Αναργύρων που φιλοξενούν τα παιδιά της Νησίδας. Επίσης περιμένουν την όποια δράση για την δημιουργία στοιχειώδους αθλητικού χώρου (δεν υπάρχει τίποτα). Μπορεί να εξετασθεί ο χώρος στο πέταλο κοντά στο δημοτικό σχολείο;». Στον επίλογο της ανακοίνωσής του τόνισε: «Στη Νησίδα η αγορά ουσιαστικά είναι μηδενική. Υπάρχουν άραγε δημοτικές δράσεις στην κατεύθυνση αυτή; Συγκοινωνία; Εικόνα της πλατείας;»

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ