Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Ιωνίας

Ο Γ. Στέφας απαντά στην ανακοίνωση Χατζησαββίδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η κόντρα δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης στη Νέα Ιωνία.

Μετά την έκδοση κοινού ψηφίσματος από τις παρατάξεις “Δημιουργία Αλληλεγγύη” και “Ενότητα για τη Νέα Ιωνία” ακολούθησε η ανακοίνωση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Α. Χατζησαββίδη προς απάντησή τους. Τώρα έρχεται και ο Γ. Στέφας, δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη “Δημιουργία-Αλληλεγγύη” να πάρει θέση επί του θέματος.

Διαβάστε αναλυτικά όσα αναφέρει:

“Στη Δημοτική Αρχή της κ.Θωμαΐδου ισχύει το ότι «Μπορεί κάποιος να κοροϊδέψει πολλούς για λίγο χρόνο ή λίγους για πολύ χρόνο. Δεν μπορούν όμως να κοροϊδεύουν τους πάντες για πάντα» Η παραπάνω φράση μου ήρθε στο νου αμέσως μετά την ανάγνωση του άρθρου-απάντηση, του Αντιδημάρχου Νέας Ιωνίας Αριστείδη Χατζησαββίδη, στην κοινή δήλωση  Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία στηλιτεύουν, ως οφείλουν, και ταυτόχρονα κάνουν γνωστή, την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του ίδιου και την παραληρηματική (είναι ο πιο επιεικής χαρακτηρισμός) της Δημάρχου, Δέσποινας Θωμαΐδου. Προκαλούν μάλιστα, να ανοίξουν τα Συμβούλια στον κόσμο για να έχουν εικόνα οι πολίτες.

Κατ’ αρχήν κύριε Αντιδήμαρχε αλλάξτε μοτίβο και «πάρτε το αλλιώς» όπως λέει ο λαός μας, γενικά με τους χαρακτηρισμούς γιατί οι κουτσαβακίστικες τακτικές δεν φοβερίζουν τους πάντες και μη θεωρείτε πως η ευπρέπεια είναι αδυναμία.
Αν εσάς κ. Χατζησαββίδη σας αφαιρούσε κάποιος τον λόγο όταν ήσασταν στην Αντιπολίτευση θα είχατε γυρίσει τον κόσμο ανάποδα και θα μιλούσατε για φασισμό, για φίμωση. Τώρα τι άλλαξε;


Διάβασα, κύριε Αντιδήμαρχε, πως μέμφεστε
και την απλή αναλογική!! Για την Απλή Αναλογική λέγατε ότι συμφωνούσατε και δίνατε μάχες όταν βέβαια ήσασταν μια ισχνή μειοψηφία. Σας πήγε γάντι η απλή αναλογική στις τελευταίες εκλογές γιατί σας έδωσε τη «δυνατότητα» να παζαρεύετε θέσεις με τον κύριο Γκότση, που κακώς βρίζετε σήμερα με τέτοιους χαρακτηρισμούς. Κάνατε εσείς και η τελευταία σας παράταξη «υπόγειες συμφωνίες» που εν τέλει δεν υλοποιήθηκαν λόγω του νόμου Θεοδωρικάκου, που σας έδωσε την δυνατότητα να διοικείτε με τις επιτροπές αν και ισχνή μειοψηφία, με την παράταξη του «πολιτικού απατεώνα», όπως απαράδεκτα αποκαλέσατε τον Ηρακλή Γκότση .Τους την φέρατε κοινώς. Τι έγιναν άραγε εκείνες οι «χαριτωμένες» στιγμές που αγκαλιασμένοι στην εξέδρα πανηγυρίζατε, με τον κ. Γκότση και άλλα μέλη της «Ενότητας», τη μεγάλη «νίκη» σας;

Συμπεραίνω, επίσης κ. Χατζησαββίδη, από άλλο σημείο του κειμένου σας πως προσπαθείτε τεχνηέντως να εμφανιστείτε και κομματικά ανεξάρτητος! Δεν ήσασταν κορυφαίο στέλεχος της κίνησης του ΠΡΑΤΤΩ του οποίου ο επικεφαλής, Νίκος Κοτζιάς, υπήρξε Υπουργός Εξωτερικών του Αλέξη Τσίπρα; Σε ό,τι αφορά το Κίνημα Αλλαγής, του οποίου είμαι μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας, σας ενημερώνω, αν δεν το γνωρίζετε, πως η κ. Δήμαρχος είχε ζητήσει τη στήριξη του Δημοτικές Εκλογές, ούσα μέλος του. Με απόφαση της Τοπικής Οργάνωσης και της αρμόδιας επιτροπής του κόμματος η στήριξη δόθηκε στον κ. Μανούρη. Το ίδιο από ότι ξέρω ζήτησε η κ.Θωμαΐδου και από τη ΝΔ αλλά «έφαγε πόρτα» ως πολιτικά και διαχειριστικά ανεπαρκής. Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Αν είχε πάρει τη στήριξη του Κινήματος Αλλαγής η σημερινή Δήμαρχος θα αποχωρούσατε από τη «συμμαχία» σας ή απλώς θα αλλάζατε το παραμύθι σας;

Κύριε Αριστείδη, επειδή σας σέβομαι ως άνθρωπο και επειδή δεν ξεχνώ από που ξεκίνησα, σας καλώ να σταματήσετε να ενεργείτε σαν πραιτωριανός της Δημάρχου και να μπαίνετε μπροστά για να καλύψετε την ανικανότητα της και την έλλειψη πολιτικού πολιτισμού που τη διακρίνει ως προσωπικότητα.
Κάνετε προσωπικές επιθέσεις προς θεσμικά όργανα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως είναι οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι συνάδελφοι μας. Επιτίθεστε κατά των κ.Μανούρη, Γκότση, Τσουκαλά και αλλων  απολίτικα και με μένος. Εμείς διαφωνούμε ως  παρατάξεις  πολιτικά. Απλά εσείς δεν έχετε προηγούμενο ως Δημοτική αρχή . Ψέματα, συκοφαντίες, ύβρεις  και αυταρχισμός.
Να τη χαίρεστε τη Δήμαρχο της καρδιάς σας, που απ’ βλέπουμε όλοι ,σας εμπνέει.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ