Ελάτε στην παρέα μας

Ελεύθερο Βήμα

“Οι Ρυθμοί της Ελλάδας”, της Μαριάνθης Δ. Καφετζή – Ραυτοπούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Μαριάνθης Δ. Καφετζή-Ραυτοπούλου, Αντιπροέδρου Ε.Ο. & Κ.–Ζάππειο Μέγαρο, Οικονομολόγου, ΜΒΑ Πολιτευτή ΝΔ, Βόρειο Τομέα Β1 Αθηνών στο Χ-τύπο

Η Ελλάδα το τελευταίο δίμηνο χορεύει στους ρυθμούς του εγκέλαδου. Σε τρεις περιοχές επικεντρώνεται το τελευταίο διάστημα η σεισμική δραστηριότητα, στη Λέσβο, στη θαλάσσια περιοχή βορείως της Κρήτης και στην Εύβοια. Οι ειδικοί μας καθησυχάζουν λέγοντας μας ότι δεν είναι άγνωστο πράγμα για την Ελλάδα η εμφάνιση περιόδων σεισμικής έξαρσης και με ισχυρή ένταση αρκετές φορές.

Το ίδιο διάστημα η Ελλάδα χορεύει και σε προεκλογικούς ρυθμούς με τους τόνους να ανεβαίνουν πολώνοντας το κλίμα. Το θέμα είναι να μη χάνεται το μέτρο με αποτέλεσμα να οδηγούμαστε στη χειρότερη μέθοδο αντιπολίτευσης, αυτή του άκρατου λαϊκισμού, η οποία σίγουρα δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη χώρα μας και στους πολίτες της. Πώς μπορούν να χωρέσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και λαϊκίστικες τακτικές σε θέματα όπως η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, ένα θέμα υψίστης εθνικής σημασίας; Κι όμως κι αυτό συναίβει, όταν ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε να υιοθετεί δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου που έκαναν λόγο για επικείμενη συμφωνία δανεισμού των Γλυπτών, ενδεχόμενο που έχει αποκλειστεί ρητά, κατηγορηματικά και δημόσια από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας που τα τεσσεράμισι χρόνια ως Πρωθυπουργός δεν έκανε απολύτως τίποτα για την προώθηση του εθνικού αιτήματός μας, έρχεται τώρα να υπονομεύσει ανώριμα και αλόγιστα ένα τόσο σοβαρό θέμα για την εθνική μας συνείδηση και δικαίωση. Εθνικός στόχος, η οριστική επιστροφή και επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης, με βάση την πάγια θέση της χώρας μας, ότι δεν αναγνωρίζει στο Βρετανικό Μουσείο νομή, κατοχή και φυσικά κυριότητα των Γλυπτών. Η Κυβέρνηση κινήθηκε με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και με αποτελεσματικότητα προκειμένου να σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο ζήτημα αυτό και δεν επιτρέπεται σε κανέναν Έλληνα να υπονομεύει αυτή την εθνική προσπάθεια στο όνομα της όποιας ψηφοθηρίας. Ήδη μια μερική επιστροφή ορισμένων από τα Γλυπτά του Παρθενώνα έχει ξεκινήσει. Όπως η μεγάλης σημασίας επιστροφή του θραύσματος Fagan, που είναι ένα θραύσμα από την Ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα, καθώς επίσης και τα τρία θραύσματα τα οποία επιστρέφουν από το Βατικανό στη χώρα μας.

Όσο κι αν προσπαθεί η αντιπολίτευση να υποτιμήσει το τι έχει επιτύχει η Κυβέρνηση τα νούμερα είναι αμείλικτα. Η ελληνική οικονομία ξεπέρασε τις προσδοκίες και τις ίδιες τις προβλέψεις που είχε κάνει ο ΟΟΣΑ. Το 2021 είχαμε ανάπτυξη ύψους 8,4%, υπερδιπλάσια των αρχικών προβλέψεων, το 2022 το ποσοστό αυτό εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 5,5%, πάλι σχεδόν διπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Η εκτίμηση για το 2023 είναι ότι η ανάπτυξη θα βρίσκεται κοντά στο 2%, ένα ποσοστο το οποίο θα είναι τριπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Δικαίως λοιπόν η Ελλάδα αποτελεί την θετική έκπληξη της Ευρώπης.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ