Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

«Μένουμε ασφαλείς, αισιόδοξοι και ενωμένοι» της Ζωής Ράπτη*

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται – και οι απανωτές φουρτούνες που έχει περάσει και περνάει η πατρίδα μας δείχνουν ότι το πηδάλιο βρίσκεται σε καλά χέρια.

Και στην τρικυμία με το μεταναστευτικό στον Έβρο και στον φοβερό τυφώνα του κορωνοϊού, η Ελλάδα έχει γλιτώσει πολλές «αβαρίες» επειδή ο λαός πείστηκε από τις ικανότητες, τις δυνατότητες και τις προτάσεις της κυβέρνησης και κινητοποιήθηκε σύσσωμος για να δώσει τον καλό αγώνα της σωτηρίας της χώρας.

Η πανδημία του κορωνοϊού είναι θέμα που απασχολεί ολόκληρο τον πλανήτη. Απασχόλησε όπως ήταν φυσικό και την χώρα μας. Είναι αυτονόητο ότι την κατάσταση την αντιμετωπίζουν οι γιατροί και οι  νοσηλευτές, οι οποίοι σε συνεργασία με τους ερευνητές αλλά και τους ασθενείς σχεδιάζουν τις απαντήσεις στην πρόκληση της πανδημίας. Όμως, οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους πολιτικούς. Εκείνοι είναι οι εκλεγμένοι και υποχρεούνται να οργανώσουν και να εκτελέσουν σχέδιο εξόδου από τον ιστό της πολύπλευρης κρίσης η οποία έχει πλήξει όλους μας. Ακριβώς σε αυτό το σημείο, τον πολιτικό χειρισμό της υπόθεσης, η πατρίδα μας έχει ξεχωρίσει. Στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας έχει γίνει πλέον αντιληπτό ότι η Ελλάδα έχει κυβέρνηση, που μπορεί να αντιμετωπίσει μία σειρά από προκλήσεις. Τα αποτελέσματα των ενεργειών της κυβέρνησης- με τον μικρό αριθμό απωλειών από τον κορονοϊό και την ετοιμότητα που έχει δείξει το σύστημα υγείας- δικαιώνουν την επιλογή των εκλογέων τον Ιούλιο του 2019.

Επίσης, ακόμα και μέσα στην πρωτόγνωρη κατάσταση που δοκίμασε τις αντοχές κράτους και κοινωνίας στην Ελλάδα έγιναν βήματα προόδου, που παλαιότερα θα φάνταζαν αδιανόητες! Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης «Οι δεσμοί Πολιτείας και πολιτών πλαισιώθηκαν από μεταρρυθμίσεις που άλλοτε έμοιαζαν μακρινές ή και αδύνατες: Ψηφιακή δημόσια Διοίκηση που εξυπηρετεί γρήγορα, απλά και εύκολα. Εργασία και Εκπαίδευση από απόσταση. Ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και μια Πολιτική Προστασία που απέδειξε ότι μπορεί να βρεθεί δίπλα μας σε κάθε ανάγκη».

Αξίζει να σημειωθεί και το αποτελεσματικά επικοινωνιακό μέρος της ανακοίνωσης για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, διότι αυτό είναι που δίνει τον τόνο στην όλη προσπάθεια και μπορεί να μεταδώσει τα αισθήματα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης, που είναι τόσο αναγκαία στους συμπολίτες μας αυτή την εποχή. Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους πολίτες σημειώνοντας τους βασικούς άξονες της προσπάθειας εξόδου από την κρίση, καθώς και τα προβλήματα και τις προοπτικές της χώρας μας και ακολούθησαν οι Υπουργοί και Υφυπουργοί οι οποίοι εξειδίκευσαν με τρόπο εύληπτο  τις στρατηγικές αποφάσεις για να γίνουν κατανοητές από το σύνολο του πληθυσμού. Αυτό σημαίνει πολιτική για την Κυβέρνησή μας και έτσι πρέπει να ασκείται.

Μείναμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς, πάντοτε υπο τις οδηγίες των ειδικών και θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε έτσι, ασφαλείς, αισιόδοξοι και ενωμένοι για να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο.

*Βουλευτής Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών και  Αν. Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της  Νέας Δημοκρατίας

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ