Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Σταϊκούρας: “Ανοίγει η πλατφόρμα για την επιστρεπτέα προκαταβολή”

Δημοσιεύθηκε

στις

Το άνοιγμα πλατφόρμας της ΑΑΔΕ ώστε να αποδεχθούν οι επιχειρηματίες το ποσό στήριξης του 1 δισ. ευρώ μέσω επιστρεπτέας προκαταβολής, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Ευελπιστούμε σήμερα να ανοίξει μία πλατφόρμα στην οποία οι επιχειρήσεις, οι οποίες δυνητικά θα ωφεληθούν και εκτιμούμε ότι είναι 90.000, θα βάλουν τικ σε ένα κουτάκι ώστε να πουν ότι αποδέχονται τους όρους του δανείου με πολύ ευνοϊκούς όρους έτσι ώστε από τη Δευτέρα να ξεκινήσει η εκταμίευση πόρων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε δε πως το ποσό ξεκινά από 2.000 ευρώ για επιχείρηση που δεν έχει εργαζόμενους και κλιμακώνεται στα 4.000 ευρώ, 8.000 και κ.ο.κ.

Θα ακολουθήσει ένα δεύτερο κύμα (+1 δισ.) που θα καλύψει πολύ περισσότερες επιχειρήσεις που ήταν ζημιογόνες τον Απρίλιο. Πάντως, για τον 1ο κύκλο, η προθεσμία αυτού του Σαββατοκύριακου δεν είναι αποκλειστική. Όσοι δεν προλάβουν θα μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση και τις επόμενες ημέρες και έως τις 15 Μαΐου.

Αναφορικά με το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, για το οποίο έχουν γίνει αιτήσεις πάνω από 5 δισ. ευρώ, ο υπουργός σημείωσε πως έχει ήδη έχει ξεκινήσει η εκταμίευση, ενώ αναφέρθηκε και στο νέο σχέδιο εγγυήσεων που έρχεται, το οποίο με τη μόχλευση θα φτάσει στα 7 δισ. ευρώ.

Αν αθροιστούν αυτά η ενίσχυση των επιχειρήσεων φτάνει στα 10 δισ. ευρώ, ενώ επιπλέον τρέχουν οι δράσεις για να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης που θα ενισχυθούν και από το SURE.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ