Ελάτε στην παρέα μας

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019

Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Η αυτοδυναμία, οι νοικοκυραίοι και ο Πολάκης

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού βρίσκεται η Ν.Δ. που ετοιμάζεται για τετραπλές εκλογές το Μάιο, καθώς άπαντες εκτιμούν ότι ο κύκλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα έκλεισε οριστικά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι πάνω του, καθώς ξέρει ότι οι εκλογές θα εξελιχθούν σε προσωπική αναμέτρησή του ίδιου με τον πρωθυπουργό.
Συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι προτεραιότητά του είναι οι δυνάμεις του Κέντρου που δίνουν πάντα ή σχεδόν πάντα τη νίκη στις εκλογές.
Στο πλαίσιο αυτό, βασικός άξονας της ρητορικής της Ν.Δ. είναι η οικονομία καθώς ο μεσαίος χώρος αναζητά ασφάλεια, που δίνει προοπτική και ελπίδα για καλύτερα εισοδήματα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιμείνει σε έξι στόχους που είναι οι εξής:

  • μείωση φορολογικών συντελεστών,
  • προσήλωση στις μεταρρυθμίσεις,
  • προσέλκυση νέων επενδύσεων,
  • δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας,
  • πάταξη της γραφειοκρατίας και
  • επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης.

Πόντοι από Πολάκη
Στη Ν.Δ. θεωρούν ότι κέρδισαν πόντους από την αποκάλυψη με το δάνειο Πολάκη και τη σύγκρουση που είχε με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.
Η Ν.Δ. θα επιμείνει στην ταύτιση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς εκτιμά ότι το ύφος είναι αποκρουστικό για τους σκεπτόμενους πολίτες του μεσαίου χώρου.

«Όπλο» Βέμπερ
Η Ν.Δ. θα χρησιμοποιήσει και το «όπλο» που έδωσε ο επικεφαλής του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ για εξασφάλιση δημοσιονομικού «χώρου» στην επόμενη κυβέρνηση, εφόσον είναι σοβαρή στο πεδίο των επενδύσεων.
Ο κ. Μητσοτάκης, εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα φέρει κοντά στη Ν.Δ. τους λεγόμενους «νοικοκυραίους», οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές βρήκαν καταφύγιο στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόκειται για μια εξαιρετικά κρίσιμη μάζα ψηφοφόρων, που είναι βέβαιο ότι θα καθορίσει την επιτυχία του στόχου που έχει θέσει η Ν.Δ. και είναι η εξασφάλιση της αυτοδυναμίας.

Περιφέρειες
Η Πειραιώς στρέφει το βλέμμα της τόσο στις αυτοδιοικητικές εκλογές όσο και στις ευρωεκλογές, καθώς δεν αποκλείει ο κ. Τσίπρας παρά τη δυσχερή του θέση να θελήσει να εξαντλήσει την τετραετία.
Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να διατηρήσει τις περιφέρειες που είχε κερδίσει το 2014 και να είναι πρώτη δύναμη σε περιφέρειες που έχουν πολιτική βαρύτητα.
Περιφερειάρχες που έχουν τη στήριξη της Ν.Δ. αναμένεται να «τρέξουν» πολύ σύντομα καμπάνιες οι οποίες θα αναδεικνύουν είτε:

  • το δικό τους θετικό έργο,
  • τις καταστροφικές στρατηγικές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αττική
Μια απ’ αυτές είναι η Περιφέρεια Αττικής, όπου η Ν.Δ. με τον Γ. Πατούλη θέλει οπωσδήποτε να κερδίσει για να επιβάλει την ηγεμονία της τόσο στην αυτοδιοίκηση όσο και στην πολιτική ζωή συνολικά.
Κοινό μυστικό είναι άλλωστε ότι πρόκειται για μια Περιφέρεια που ψηφίζει η μισή Ελλάδα και το τελικό αποτέλεσμα θα καθορίσει τους συσχετισμούς δυνάμεων εάν ο κ. Τσίπρας δεν πάει σε εθνικές εκλογές το Μάιο.
Ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το βάρος του στη συγκεκριμένη Περιφέρεια, λόγω του ότι η Ν.Δ. δεν πήγε καθόλου καλά το 2014, με αποτέλεσμα το κλίμα να είναι υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015.

Κεντροαριστερά
Στην Πειραιώς θεωρούν ότι θα πέσει στο κενό η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για στροφή στην Κεντροαριστερά, με το επιχείρημα ότι ο κ. Τσίπρας έχει χάσει προ πολλού τη μάχη της κοινωνίας.
Σε κάθε περίπτωση, η φρασεολογία περί «βοηθών κηπουρών», αναδεικνύει και την προσπάθεια απαξίωσης της Ν.Δ., καθώς εκτιμά ότι πρόκειται για στελέχη που δεν έχουν ειδικό πολιτικό βάρος.
«Γαλάζιοι» βουλευτές λένε με νόημα, ότι με τις κινήσεις του ο κ. Τσίπρας επιβεβαιώνει ότι θέλει να γυρίσει τη χώρα στο πιο κακό της παρελθόν, ενώ αυτό που προέχει είναι νέες ιδέες που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη.
«Ο Τσίπρας είναι αντανάκλαση του χθες, ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί το αύριο που έχει ανάγκη η χώρα», έλεγε με νόημα στον «Χτύπο» βουλευτής της Ν.Δ. και εξηγούσε ότι αυτό θα είναι και το δίλημμα των εκλογών.
Στο πλαίσιο αυτό, ερμήνευε και τις υποσχέσεις για χιλιάδες διορισμούς στο δημόσιο και εξηγούσε ότι αυτό που έχει ανάγκη σήμερα η χώρα είναι ένας ισχυρός ιδιωτικός τομέας που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Η Μόσχα
Στην Πειραιώς αποδίδουν μεγάλη σημασία στις διεθνείς επαφές που κάνει ο κ. Μητσοτάκης υπογραμμίζοντας ότι ενισχύουν το κύρος του ως αυριανού πρωθυπουργού της χώρας.
Μετά τις επαφές που είχε στη Διάσκεψη του Μονάχου με τη διάδοχο της Α. Μέρκελ στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα, ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρωσία.
Την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα συναντηθεί στη Μόσχα με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ και τον πρόεδρο της Δούμα.
Το ενδιαφέρον εστιάζεται στις τελευταίες εξελίξεις που υπάρχουν με τη Βόρεια Μακεδονία, όπου η Μόσχα έχει εκφράσει την αντίθεσή της και έχει απειλήσει ακόμη και με προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ