Ελάτε στην παρέα μας

Καισαριανής

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καισαριανής για τη μεταφορά των αποθεματικών των Δήμων και των Περιφερειών

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καισαριανής στη συνεδρίασή του την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου συζήτησε για τη νέα νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που εξαναγκάζει τους Δήμους και τις Περιφέρειες να καταθέσουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Το δημοτικό συμβούλιο κατά πλειοψηφία ενέκρινε το παρακάτω ψήφισμα με το οποίο καταγγέλλεται η νέα αυτή προσπάθεια. Υπέρ ψήφισαν όλοι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, η παράταξη “Καισαριανή Δημιουργία”, η παράταξη “Καισαριανή Τώρα” και οι δύο ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νικόδημος Κατσαρέλης και Γιώργος Γαβρίλης. Λευκό ψήφισε η παράταξη “Συνεργασία πολιτών Καισαριανής”.

Ολόκληρο το ψήφισμα που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ως εξής:
” Για τρίτη φορά τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση προχώρα σε νομοθετική ρύθμιση που εξαναγκάζει τους Δήμους και τις Περιφέρειες να καταθέσουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Το θέμα επανέρχεται με την κυβέρνηση να επαναλαμβάνει τις γνωστές απειλές της για ενδεχόμενες κυρώσεις στους Δημάρχους και διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους. Πρόκειται για μία καθαρά προκλητική ενέργεια, η οποία χρησιμοποιεί ως όμηρο τις λαϊκές ανάγκες που καλύπτονται από τις Υπηρεσίες των Δήμων και Περιφερειών.
Η επιμονή της κυβέρνησης στην προώθηση του μέτρου δεν έχει σε τίποτα να κάνει με το επιχείρημα που παρουσιάζει σχετικά με τους όρους δανεισμού. Επιχείρημα καθαρά προσχηματικό και υποκριτικό. Αφορά άλλη μια δέσμευσή της απέναντι στους δανειστές, άλλη μια απαίτηση για τις ανάγκες των Τραπεζών.
Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση ζητά να συνεισφέρουν οι Δήμοι -εκτός από το ματωμένο πλεόνασμα- και στο μαξιλάρι ασφαλείας που χρειάζονται οι Τράπεζες και οι επιχειρηματικοί όμιλοι για να εξασφαλίζουν ευκολότερο δανεισμό. Προσθέτει ακόμα έναν ελεγκτικό μηχανισμό που θα εγκρίνει ή μη την εκταμίευση των ποσών αυτών, ανάλογα με τους στόχους των μνημονίων και των αξιολογήσεων.
Η απόφαση αναστολής του μέτρου έως και τις 30 Ιουνίου 2019 κάτω από το βάρος της κατακραυγής και εν όψει των Αυτοδιοικητικών Εκλογών, δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν. Εξάλλου, η επιμονή της κυβέρνησης όλα αυτά τα χρόνια δείχνει την αποφασιστικότητά της να προωθηθεί το μέτρο.
Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά την απόφαση της Κυβέρνησης και τη μεθόδευση για την υλοποίησή της.”

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ