Ελάτε στην παρέα μας

Αχαρνών

Κονδύλια για 7 νέα έργα εξασφάλισε ο Δήμος Αχαρνών

Δημοσιεύθηκε

στις


Μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις και στενή συνεργασία του Δήμου Αχαρνών με την Περιφέρεια Αττικής που στόχο είχαν τη δημιουργία προϋποθέσεων, την τεκμηρίωση τεχνικών υποδείξεων, τη σωστή ιεράρχηση και κατανόηση των προτεραιοτήτων, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αναπτυξιακών έργων πνοής για το Δήμο.
Στο πλαίσιο αναμόρφωσης του προϋπολογισμού και τροποποίησης προγράμματος εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας Αττικής εγκρίθηκαν νέα έργα σε πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου  τα οποία είναι τα εξής:
1. Κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων στην περιοχή Λυκότρυπας, ανατολικά της οδού Φιλαδελφείας μέχρι ρέματος Αχαρνών, συνολικού προϋπολογισμού 1.825.000 €.
2. Μελέτη Αντιπλημμυρικής προστασίας ευρύτερης περιοχής Παλαιού Οικισμού Αχαρνών και κατασκευής δεξαμενών ανάσχεσης, συνολικού προϋπολογισμού 400.000€, δεδομένου ότι οι ήδη υπάρχουσες μελέτες, που είχαν υποβληθεί το 2012, δεν ήταν ώριμες για να οδηγήσουν σε χρηματοδότηση των έργων.
3. Κατασκευή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού, συνολικού προϋπολογισμού 600.000€.
4. Μελέτη Ανάπλασης Κέντρου Αχαρνών και εκπόνηση Σχεδίου Ολοκληρωμένων Αστικών Παρεμβάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 200.000€.
5. Μελέτη στέγασης με θόλο τύπου μπαλόνι και αποκατάσταση ζημιών στο κολυμβητήριο του Ολυμπιακού Χωριού, συνολικού κόστους 50.000€.
6. Μελέτη για βασικούς συλλεκτήρες αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή Θρακομακεδόνων, συνολικού κόστους 40.000€.
7. Διαμόρφωση Τάξης και βοηθητικών χώρων του 1ου Ειδικού Νηπιαγωγείου του Δήμου Αχαρνών, συνολικού κόστους 15.000€.

Γιάννης Κασσαβός: Λύση σε χρονίζοντα προβλήματα
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ Γιάννης Κασσαβός δήλωσε:
“Βασικός άξονας που διατρέχει όλα τα υπό χρηματοδότηση νέα έργα αποτελεί ο αναπτυξιακός τους χαρακτήρας, η επίλυση χρόνιων σοβαρών προβλημάτων που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα του πολίτη των Αχαρνών, η βελτίωση και αναβάθμιση υπαρχόντων σχολικών και αθλητικών κτιριακών υποδομών, και ο σεβασμός προς το Περιβάλλον, την Αειφορία και τη δημιουργία μιας βιώσιμης προοπτικής ανάπτυξης με την εισαγωγή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ