Ελάτε στην παρέα μας

Δήμοι Αττικής γενικά

Καθυστερεί η χρηματοδότηση για τη συντήρηση των σχολείων

Δημοσιεύθηκε

στις


Να επισπευσθούν οι διαδικασίες για την καταβολή της χρηματοδότησης στους δήμους για τη συντήρηση των σχολείων, που έχει καθυστερήσει, ζητάει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Βούτση.
Η επιστολή του κ. Πατούλη έχει ως εξής:
“Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στην πρόταση κατανομής των Πόρων της Α’βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προβλέπονται στον Προϋπολογισμό του 2015, περιλαμβάνεται διακριτή γραμμή χρηματοδότησης της συντήρησης των Σχολικών Κτηρίων, με το ποσό των 20 εκ. ευρώ για όλους τους Δήμους.
Η κοινή λογική τοποθετεί χρονικά τις συντηρήσεις κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, πριν δηλαδή ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά. Και όμως, κύριε Υπουργέ, φτάσαμε στο τέλος του Ιουλίου και δεν έχουμε καμία ένδειξη για τη σχετική χρηματοδότηση, με συνέπεια να μην μπορούμε να δρομολογήσουμε τις συντηρήσεις των σχολείων και να διατρέχουμε τον κίνδυνο να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με πάσης φύσεως προβλήματα και ανάγκες στις σχολικές αίθουσες, στις στέγες των σχολείων, στους κοινόχρηστους χώρους κ.λ.π..
Κύριε Υπουργέ,
Θέλουμε να υποδεχθούμε τα παιδιά μας στα σχολεία τον Σεπτέμβρη, με αισιοδοξία, έχοντας τουλάχιστον καλύψει τέτοιου είδους προβλήματα και ανάγκες. Γι’ αυτό έχουμε προγραμματίσει, όπως πάντα κάνουμε, τις συντηρήσεις, είμαστε έτοιμοι και θα τα καταφέρουμε, θα προλάβουμε, αρκεί να μεταφέρετε άμεσα τους προβλεπόμενους πόρους σε όλους τους Δήμους της χώρας, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Διαφορετικά ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ