Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Καθαρισμούς σε ρέματα και φρεάτια υδροσυλλογής προχωρά η Περιφέρεια Αττικής

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε καθαρισμούς σε όλα τα ρέματα της Αττικής καθώς και σε φρεάτια υδροσυλλογής στο δίκτυο αρμοδιότητάς της, προχωρά η Περιφέρεια Αττικής δίνοντας έμφαση στην πρόληψη και τον σχεδιασμό για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα καλεί τους Δήμους να προβούν στον άμεσο καθαρισμό των φρεατίων υδροσυλλογής στην περιοχή αρμοδιότητάς τους, ενώ επισημαίνει την ανάγκη συνεργασίας των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης προκειμένου να εκτελούνται εγκαίρως οι εργασίες καθαρισμού στα ρέματα.
Σημειώνεται ότι τα έργα που αφορούν γενικά στην αντιπλημμυρική προστασία και στο σύνολο της Αττικής είναι 164, με προϋπολογισμό περίπου 377 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αναλογούν στο 21,4% του συνολικού προϋπολογισμού της Περιφέρειας.
Ο καθαρισμός δε των ρεμάτων και των φρεατίων αντιμετωπίζεται με ένα σύνολο συνεργείων που εργάζεται όλο τον χρόνο για τον σκοπό αυτό.
Για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεων πραγματοποιήθηκε στις 19.09.2017 σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων και υπηρεσιών για τη συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος, καθώς η συγκεκριμένη περίοδος μετά από τις πυρκαγιές του Αυγούστου και τις επικείμενες βροχοπτώσεις είναι κρίσιμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ