Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Θα χρηματοδοτηθούν 39 νέα έργα

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην ένταξη 39 νέων έργων με προϋπολογισμό 15 εκατομμύρια ευρώ προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, μετά την κατά πλειοψηφία έγκριση της 1ης Τροποποίησης του Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Μετά την αλλαγή αυτή ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων που χρηματοδοτούνται από ιδίους πόρους ανέρχεται στα 214 εκατομμύρια Ευρώ για το οικονομικό έτος 2014.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στην ομιλία του τόνισε:
«Η Περιφέρεια Αττικής είναι ο μοναδικός Οργανισμός, ο οποίος έχει δημιουργήσει αποθεματικό που φτάνει τα 317 εκατομμύρια ευρώ. Το αποθεματικό αυτό δεν προέκυψε τυχαία, αλλά είναι αποτέλεσμα χρηστής διαχείρισης που εφαρμόσαμε ήδη από το 2003 ως Νομαρχία Αθηνών αλλά και μετά ως Περιφέρεια Αττικής και προσεκτικής αξιοποίησης όλων των πηγών χρηματοδότησης. Τα έργα που αυτή τη στιγμή υλοποιούνται στους 66 Δήμους από την Περιφέρεια εντάσσονται σε συγκεκριμένο σχεδιασμό που στόχο έχει τη δημιουργία ουσιαστικών υποδομών στην Αττική, τη διαχείριση των απορριμμάτων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των 5 εκατομμυρίων πολιτών της και την τόνωση της ανάπτυξης. Επίσης, μέσα από σκληρή και συντονισμένη δουλειά φτάσαμε την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ στο 77%».
Από την παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο κ. Γιάννης Μανουσογιαννάκης αναφέρθηκε στην απουσία συνολικού σχεδιασμού όσον αφορά στα ενταγμένα στο Πρόγραμμα έργα, τα οποία χαρακτήρισε αποσπασματικά, ενώ σε μερικά από αυτά δεν έχει εξασφαλισθεί η μετέπειτα λειτουργία τους.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Νίκαιας, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο οποίος ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για την ένταξη στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων έργων ενός παιδικού σταθμού στην περιοχή επισημαίνοντας: «Ο Δήμος μας διαθέτει οκτώ συνολικά παιδικούς σταθμούς, από τους οποίους μόνον οι δυο είναι ιδιόκτητοι. Η σημερινή απόφαση της Περιφέρειας Αττικής δίνει λύση στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε με τη στέγαση των δομών αυτών».
Τέλος, ο κ. Γρ. Ζαφειρόπουλος από την «Αττική Νέα Προοπτική» τόνισε ότι από τη μια μεριά θα έπρεπε να υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο, το οποίο να είναι αλληλένδετο με τις δράσεις και τα έργα της Περιφέρειας Αττικής, αλλά και από την άλλη αντιλαμβάνεται την αυτοδιοικητική λογική και τα συγκεκριμένα αιτήματα των Δήμων που αφορούν σημαντικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και τα οποία θα πρέπει να ικανοποιούνται.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ