Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

Ηράκλειο Αττικής: “Αιχμές” κατά της δημοτικής αρχής από την ΑΚΕΠ Συνεργασία

Δημοσιεύθηκε

στις

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η αναβολή του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου στο Ηράκλειο Αττικής.

Μετά από τις ανακοινώσεις – “φωτιά” Παπαδημητρίου και Κουτρούλη, και η ΑΚΕΠ Συνεργασία διατυπώνει τη θέση της μιλώντας για γεγονότα “άνευ προηγουμένου”.

Πιο συγκεκριμένα αναφέρει:

“Δυστυχώς αυτά που συμβαίνουν στον Δήμο Ηρακλείου δεν έχουν προηγούμενο. Ίσως να συμβαίνουν και για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά.

Σήμερα, στο προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο (αυτό που ο δήμαρχος προσπάθησε να περάσει ¨στα μουγκά¨, δια περιφοράς, επικαλούμενος δήθεν λόγους κατεπείγοντος), πριν καν ξεκινήσει το Συμβούλιο και πριν ληφθούν παρουσίες, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου – στα πλαίσια μιας κακοσκηνοθετημένης παράστασης – έδωσε τον λόγο στον δήμαρχο, ο οποίος επικαλέστηκε ένα ανύπαρκτο κώλυμα (δήθεν σύσκεψη στο Υπουργείο) και ζήτησε να αναβληθεί το Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος χωρίς να δώσει τον λόγο σε κανένα και ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ, πήρε προσωπική απόφαση αναβολής του δημοτικού συμβουλίου…

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι η εξής: Ο δήμαρχος δεν είχε πλειοψηφία για να περάσει τις απευθείας αναθέσεις που ήθελε στην πρόταση αναμόρφωσης του προϋπολογισμού – ενόψει της ύπαρξης εναλλακτικών προτάσεων – και είπε ψέματα. Καμία σύσκεψη δεν υπήρχε, ούτε
αποτελεί λόγο αναβολής το όποιο κώλυμα του δημάρχου, ο οποίος δεν είναι καν μέλος του Δ.Σ., αλλά παρευρίσκεται ως προσκεκλημένος.

Η υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, πλέον έδωσε την θέση της στην ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του Δ.Σ., από τον κ. Μπάμπαλο, με ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.

Η αλαζονεία, ο αυταρχισμός και η παραβίαση κάθε δημοκρατικής διαδικασίας πλέον είναι τέτοιας έκτασης, διάρκειας και έντασης, εκ μέρους του κ. Μπάμπαλου, που μας γυρνάει πολλές δεκαετίες πίσω, σε αλήστου μνήμης εποχές… Ο κ. Μπάμπαλος δυστυχώς μας γυρνάει σε εποχές ΑΝΕΝΔΟΤΟΥ… απέναντί του, για την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης στον Δήμο.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ