Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

“Δύο όψεις του ίδιου νομίσματος”, της Μαριάνθης Δ. Καφετζή – Ραυτοπούλου

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Αντιπροέδρου Ε.Ο.Κ.–Ζάππειο Μέγαρο, Οικονομολόγου, ΜΒΑ και Πολιτευτή ΝΔ, Βορείου Τομέα Β1 Αθηνών

Η χώρα μας τόλμησε την πρώτη διπλή έξοδο στις αγορές, η οποία ήταν εξαιρετικά επιτυχής, αν αναλογιστούμε ότι το ελληνικό δημόσιο με την έκδοση δύο ομολόγων, 5ετούς και 30ετούς διάρκειας, κατάφερε να αντλήσει 2,5 δις. ευρώ.

Αυτές οι δύο εκδόσεις προσέλκυσαν ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση, είχαν εξαιρετική ποιότητα και κατέγραψαν ιστορικά χαμηλές αποδόσεις, όπως δήλωσε ο Υπ. Οικονομικών κ. Σταϊκούρας.

Μπορεί να ακούγονται ως αριθμοί, σε μία περίοδο με αυξημένες δυσκολίες και πρωτόγνωρη αβεβαιότητα, λόγω μιας πανδημίας που δεν λέει να καταλαγιάσει, που οποιοσδήποτε προγραμματισμός μοιάζει με αστείο, που κάθε νέα μετάλλαξη προκαλεί καινούργιο προβληματισμό. Αυτά όμως είναι που προσδίδουν ακόμα μεγαλύτερη αξία στους παραπάνω αριθμούς. Έμπρακτα και τεκμηριωμένα η Ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να διατηρήσει τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας σε ασφαλές ύψος. Φυσικά αυτό δεν συνέβη τυχαία. Αντίθετα είναι αποτέλεσμα σχεδίου, υπεύθυνης και αποτελεσματικής δουλειάς που εμπνέει εμπιστοσύνη στη διεθνή αγορά και αναγνωρίζεται από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα όχι στα λόγια, αλλά με αποδείξεις. Το αποτέλεσμα είναι η Ελλάδα να καταφέρνει να ενισχύσει την ανάκαμψη της οικονομίας της, ώστε η επίτευξη της ανάπτυξης να γίνεται στόχος εφικτός, παρά την υγειονομική κρίση, τις προκλήσεις της Τουρκίας και τις δοκιμασίες με τις φωτιές που πέρασε τον τελευταίο μήνα.

Παρ’ όλα αυτά, η εθνική συνείδηση και υπερηφάνεια του λαού μας, τορπιλίζεται από προσπάθειες αντικατάστασής τους από τάσεις φανατισμού και διχασμού. Αφορμή για την εξωτερίκευση και έκφραση των παραπάνω, αποτέλεσε ο πολυσυζητημένος και αναμενόμενος ανασχηματισμός. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο εύκολο είναι να φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων, όπως συνέβη μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού να τοποθετήσει ως Υπουργό του νεοσύστατου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τον κ. Αποστολάκη. Μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία χαρακτήριζε «αποστάτη» τον κ. Αποστολάκη, κάνοντας λόγο για «εξαγορά» του, εκείνος δείλιασε μπροστά στις απειλές του ΣΥΡΙΖΑ και αποφάσισε να μην αποδεχτεί τελικά την θέση του υπουργού, το κάλεσμα να υπηρετήσει την πατρίδα. Η αξιωματική αντιπολίτευση στοχοποίησε ένα πρόσωπο με το οποίο η κυβέρνηση ήθελε να συμβολίσει την εθνική συνεννόηση, χωρίς χρώμα και υπεράνω κομματικών τοποθετήσεων, αφού ως πρώτο μέλημα του συγκεκριμένου υπουργείου είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής.

Έτσι, ενώ η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει την επιτυχημένη πορεία της κυβέρνησης, δείχνοντάς της εμπιστοσύνη, στο εσωτερικό προκειμένου να αντιπαρατεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αντιπολιτευτικά τεχνάσματα υποδεέστερα των περιστάσεων. Άσκηση μικροπολιτικής αψηφώντας το καλό της πατρίδας και τον κοινό σκοπό, που δεν θα πρέπει να είναι άλλος από την επίτευξη μιας καλύτερης και αξιοπρεπέστερης ζωή για τους πολίτες της.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ