Ελάτε στην παρέα μας

Ηρακλείου Αττικής

“Για το εμβόλιο εμπιστευτείτε αυτούς που ξέρουν…”, της Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου

Δημοσιεύθηκε

στις

Άρθρο της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πρόνοιας και Υγείας Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Πριν από λίγες ημέρες χρειάστηκε να νοσηλευτεί η μητέρα του συζύγου μου σε ένα δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής. Κοινοποιώντας την παρουσία μας εκεί τα προφίλ μου στα social media γέμισαν μηνύματα συμπαράστασης και ευχών (ομολογώ ότι οφείλω και μια συγγνώμη σε όσους τάραξα γιατί νόμιζαν ότι επρόκειτο για δική μου νοσηλεία). Ο μεγαλύτερος αριθμός των μηνυμάτων και των σχολίων που έλαβαν είκαζαν ότι πρόκειται για περιστατικό covid σαν να είναι πλέον ο μοναδικός λόγος που κάποιος οδηγείται στο νοσοκομείο. Να πω ότι ευτυχώς δεν ανήκαμε σε αυτή την κατηγορία…

Αυτό όμως το «κύμα» της ανταπόκρισης με έβαλε σε σκέψεις, διότι, πέραν από τις δημόσιες συζητήσεις που κάνουμε ή ακούμε σχετικά τους τελευταίους μήνες, αυτή η περίπτωση έφερε την επικαιρότητα μεταξύ εμού και των δικών μου ανθρώπων. Διαπίστωσα, λοιπόν, σε προσωπικό πλέον επίπεδο, αυτή την αγωνία και την εγρήγορση που έχει ο κόσμος σε ό,τι έχει να κάνει με την Υγεία του, υπερτονισμένη από την κατάσταση που βιώνουμε.

Δεν σας κρύβω ότι κάποιοι από αυτούς που διέκρινα ότι ανησύχησαν είναι ανεμβολίαστοι, άνθρωποι που μολονότι βλέπεις ότι έχουν αγωνία για το τι θα γίνει, δεν έχουν επιλέξει ακόμα να μπουν στην διαδικασία του εμβολιασμού.

Έρχομαι λοιπόν και εγώ να προσθέσω σε αυτούς που λένε το εξής: οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι δεν είναι «παρανοϊκοί», «υπερβολικοί», «ψεκασμένοι» όπως τους λένε. Είναι άνθρωποι που φοβούνται για την υγεία τους από τη μία, φοβούνται όμως και το εμβόλιο από την άλλη για όποιους λόγους έχουν στο μυαλό τους.

Αυτούς τους ανθρώπους δεν πρέπει να τους αποξενώσεις, να τους κάνεις να αισθανθούν παρίες, αλλά να τους πείσεις και να τους βοηθήσεις να ξεπεράσουν τους φόβους τους. Και τούτο μπορούν να το κάνουν, φύση και θέση, αυτοί που ξέρουν καλύτερα από όλους: οι επιστήμονες και οι γιατροί.

Αυτό, λοιπόν, που θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι τούτο: μην ακούτε εμάς, μην ακούτε ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο, μην ακούτε τα ΜΜΕ. Ρωτήστε τον γιατρό σας, ρωτήστε κάποιον ειδικό που εμπιστεύεστε και κάντε ό,τι σας πει αυτός. Να μπείτε όμως σε αυτή τη διαδικασία πραγματικά με καθαρό μυαλό και χωρίς προκατάληψη. Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μια νοοτροπία να έχουμε διαμορφωμένη άποψη και να ακούμε μόνο όσους είναι υπέρ αυτής.

Αυτή η περίπτωση όμως, τούτη η κατάσταση ζωής ή θανάτου, δεν προσφέρεται για τέτοια στάση.

Εμπιστευτείτε αυτούς που ξέρουν. Το μήνυμα είναι ένα και μοναδικό Εμείς, στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής μέσα από τις δομές πρόνοιας και υγείας, τα μέσα που διαθέτουμε, προσπαθούμε να περάσουμε ελπιδοφόρα μηνύματα, να βοηθήσουμε τους πολίτες να πάρουν την σωστή απόφαση για την υγεία, για την ζωή τους, για τους δικούς τους ανθρώπους…

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ