Ελάτε στην παρέα μας

Κηφισιάς, Ερυθραίας, Εκάλης

Αυτοψία σε έργα στην Κηφισιά, τους Αγίους Αναργύρους και το Περιστέρι

Δημοσιεύθηκε

στις


Τρια μεγάλα έργα που εκτελούνται  σε δήμους της Αττικής επισκέφτηκε πριν λίγες ημέρες ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός.
Ειδικότερα ο κ. Σγουρός είδε απο κοντά την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στην Κηφισιά, το οποίο θα δώσει οριστική λύση στα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που είχαν παρατηρηθεί στην περιοχή κατά το παρελθόν. Το έργο περιλαμβάνει 6,5 χιλιόμετρα εσωτερικού δικτύου αγωγών και 9,2 χιλιόμετρα εξωτερικού δικτύου. Το έργο καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους του ΕΣΠΑ και έχει συνολικό προϋπολογισμό 25,2 εκατομμύρια Ευρώ. Το έργο θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο του 2014
Επίσης επέβλεψε την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου στους Αγίους Αναργύρους-Καματερό με όλες τις απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με πράσινες παρεμβάσεις. Το έργο με συνολικό προϋπολογισμό 9,8 εκατομμύρια Ευρώ, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής από δικούς της πόρους και αναμένεται να ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2014
Τέλος, επισκέφτηκε και το εργοτάξιο κατασκευής σύγχρονου Κολυμβητηρίου στο Περιστέρι με όλες τις απαραίτητες αθλητικές εγκαταστάσεις και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου με πράσινες παρεμβάσεις και δημιουργία χώρων στάθμευσης, συνολικού προϋπολογισμού 5,3 εκατομμύρια Ευρώ, από τα οποία τα 4,1 εκατομμύρια Ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής από δικούς της πόρους. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο μήνα.

“Ας έρθουν από κοντά να δούν τη βιτρίνα”
Μετά το τέλος της επίσκεψης του στο κολυμβητήριο ο κ. Σγουρός έκανε την ακόλουθη δήλωση: “Όσοι εδώ και καιρό μιλούν για έργα βιτρίνας, καλό θα ήταν να έρθουν και να επισκεφθούν από κοντά αυτή τη ‘βιτρίνα”. Το συγκεκριμένο αθλητικό έργο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πλέον σύγχρονα κολυμβητήρια της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό έργο, το οποίο αξιοποιεί τη γεωθερμία για τη λειτουργία του, μειώνοντας έτσι σημαντικά την κατανάλωση ενέργειας. Και για τους δύσπιστους που συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι δεν υλοποιούνται έργα στην Περιφέρεια Αττικής, τους καλώ να έρθουν, να απολαύσουν από κοντά αυτό το σύγχρονο κολυμβητήριο και αν τα καταφέρουν ας κάνουν και μια βουτιά στα βαθιά νερά»

Δηλώσεις Δημάρχων

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης κατά την επίσκεψη στο Κολυμβητήριο και αφού ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό τόνισε: «Το θέμα δεν είναι μόνο να εξασφαλίζεις τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους, αλλά τα χρήματα αυτά να πιάνουν πραγματικά τόπο και να αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το σύγχρονο Κολυμβητήριο που παραδίδεται σε λίγες ημέρες στους Περιστεριώτες υλοποιήθηκε από το Δήμο μας, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα εάν δεν υπήρχε η οικονομική βοήθεια της Περιφέρειας Αττικής».
Επίσης, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης κατά την επίσκεψη στο αντιπλημμυρικό έργο της περιοχής επεσήμανε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υποδομής για το Δήμο μας που θα ενισχύσει σημαντικά την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής. Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας συνεχίζουμε το έργο μας προς όφελος των Δημοτών μας».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ