Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Έμφαση στις δομές πρόνοιας και υγείας

Δημοσιεύθηκε

στις


Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει τις συναντήσεις με φορείς και σωματεία του Δήμου ο νέος Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γιώργος Θωμάκος. Θέλοντας να δείξει πως ένας από τους βασικούς άξονες προτεραιότητας της νέας Δημοτικής Αρχής είναι η ιδιαίτερη φροντίδα και η προστασία των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και ιδιαίτερα του τομέα που αφορά την τρίτη ηλικία, ο κ. Θωμάκος πραγματοποίησε επίσκεψη στο ΚΑΠΗ της Νέας Ερυθραίας και άκουσε με ιδιαίτερη ευαισθησία τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.  Μάλιστα τόνισε πως θα αναβαθμιστεί ο τρόπος διοίκησης του ΚΑΠΗ και θα εξομοιωθεί με αυτόν που λειτουργούν τα ΚΑΠΗ της Κηφισιάς. Παράλληλα,  επισκέφτηκε και το Δημοτικό Πολυϊατρείο- Δρυμπέτειο, όπου ενημερώθηκε για τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρει ενώ δεσμεύθηκε πως θα προσπαθήσει να ενισχύσει τα ιατρεία με ειδικότητες γιατρών- εθελοντών που λείπουν.

Επαφές με Διοικητές νοσοκομείων

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος επισκέφτηκε και νοσοκομεία της περιοχής  υπογραμμίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Νέα Δημοτική Αρχή στον τομέα της Υγείας. Ειδικότερα είχε συνάντηση γνωριμίας με τον διοικητή του Νοσοκομείου ΚΑΤ  κ. Ευάγγελο Βουμβουλάκη, όπου παραβρέθηκαν επίσης και ιατροί μέλη του Συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας-Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς- Νέας Ερυθραίας- Εκάλης». Ο κ. Θωμάκος ενημερώθηκε πλήρως για τη λειτουργία του νοσοκομείου και τα προβλήματα του όπως το στελεχιακό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει το νοσοκομείο, τα επόμενα χρόνια, οι  παλιές ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις που δεν μπορούν να υποστηρίξουν επαρκώς τις αυξημένες ανάγκες σε ηλεκτροδότηση, η ελλιπής περιποίηση του υπαίθριου χώρου του νοσοκομείου κ.α. και επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας με τον Δήμο και με τους υπόλοιπους φορείς για την αρτιότερη στελέχωση και λειτουργία του.  O Διοικητής του ΚΑΤ επανέλαβε αίτημα του που είχε εκφράσει και στην απερχόμενη δημοτική αρχή προκειμένου να γίνει μια προγραμματική σύμβαση για να καταχωρηθεί ο παιδικός σταθμός του νοσοκομείου στο Δήμο.  Από την πλευρά του ο κ. Θωμάκος δήλωσε ότι η πρόταση είναι άκρως ενδιαφέρουσα, τη στιγμή που ο δήμος αντιμετωπίζει πολύ μεγάλη ζήτηση στους παιδικούς του σταθμούς και θα αναζητηθεί τρόπος συνεργασίας. Επίσης, λύση θα αναζητηθεί και για το εγκαταλειμμένο θερινό κινηματογράφο που βρίσκεται κοντά στο νοσοκομείο. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε, επίσης, και με τον διοικητή του Νοσοκομείου Αγ. Αναργύρων  κ. Ελευθέριο Μπούλια, ο οποίος  ζήτησε από τη νέα διοίκηση να φροντίσει για την προσβασιμότητα του νοσοκομείου, να αυξηθεί η σήμανση και να μπουν μεγαλύτερες και ευκρινέστερες πινακίδες, να αυξηθούν οι λεωφορειακές γραμμές και τέλος σε συνεργασία με την περιφέρεια να δρομολογηθεί η κατασκευή της περιφερειακής οδού για την οποία έχει ήδη εγκριθεί σχετικό κονδύλι.

Ο κ. Θωμάκος από την πλευρά του δεσμεύθηκε για συνεχή  συνεργασία της νέας διοίκησης με το νοσοκομείο, αλλά και με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύγχρονο ογκολογικό κέντρο της χώρας μας και να συνεχίσει απρόσκοπτα να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους πολίτες. Να σημειώσουμε επίσης πως ο κ. Θωμάκος ζήτησε τη συνδρομή του Διοικητή προκειμένου να ενισχυθούν εθελοντικά τα δημοτικά πολυιατρεία της περιοχής από ιατρούς του νοσοκομείου σε ειδικότητες που παρουσιάζεται έλλειψη.

Διαβεβαιώσεις στους εργαζόμενους

Παράλληλα ο κ. Θωμάκος είχε συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων του Δήμου. Ο νέος Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους πως δεν θα υπάρξουν ιδιαίτερες μεταχειρίσεις υπαλλήλων, θα γίνει προσπάθεια για ανάκτηση παλαιών κεκτημένων των εργαζομένων, βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους πάντα με δικαιοσύνη αλλά και με αυστηρότητα όπου οι κανόνες της δικαιοσύνης παραβιάζονται.

Αίτημα συνάντησης με Κικίλια

Ο κ. Θωμάκος μετά τις επισκέψεις στα Αστυνομικά τμήματα του Δήμου Κηφισιάς που πραγματοποίησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα ζήτησε συνάντηση και με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Βασίλη Κικίλια με τη νέα διοίκηση να ζητάει την ενίσχυση της  αστυνόμευσης και  των περιπολιών σε περιοχές που παρουσιάζουν προβλήματα όπως Εκάλη,  Αδάμες και Νέα Κηφισιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ