Ελάτε στην παρέα μας

Πολιτική

Άρθρο του Γιώργου Κουμουτσάκου*: «Ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο»

Δημοσιεύθηκε

στις

«Δουλειές, δουλειές, δουλειές».

Αυτό είναι το βασικό ζητούμενο για την επόμενη κυβέρνηση.

Την κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Η Νέα Δημοκρατία θέτει ψηλά την εξασφάλιση νέων θέσεων εργασίας σε συνδυασμό με την προμετωπίδα του προγράμματός της, που είναι η μείωση της φορολογίας για όλους: τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους μισθωτούς, τους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Το κόμμα μας άλλωστε είναι το κόμμα του ιδιωτικού τομέα, της υγιούς επιχειρηματικότητας,  το κόμμα που πιστεύει ότι η ανάπτυξη έρχεται με τη δημιουργικότητα του επιχειρηματία, του μικρού, του μεσαίου, του μεγάλου.

«Η ΝΔ είναι το κόμμα της μεσαίας τάξης», όπως επαναλαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και όλοι εμείς στη ΝΔ και εγώ προσωπικά δεσμευόμαστε με ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο» ανάμεσα στους εργαζομένους, στο κράτος και τις επιχειρήσεις.

Στόχος του «κοινωνικού συμβολαίου» είναι να μετατραπεί η αναδιανομή μιζέριας σε παραγωγή και δίκαιη αναδιανομή εθνικού πλούτου.

Και ο στόχος αυτός μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας , την καινοτομία, την ενθάρρυνση των επενδύσεων.

Το πιστεύω ειλικρινά ότι μπορούμε να προσελκύσουμε υγιείς επενδύσεις, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα και δημιουργώντας νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα της ανεργίας και ο ξενιτεμός των νέων μας.

Η ΝΔ έχει άλλωστε  δεσμευθεί πως θα καταθέσει άμεσα το φορολογικό νομοσχέδιο από τις πρώτες εβδομάδες της νέας διακυβέρνησης.

Ο ΦΠΑ θα μειωθεί στο 11% απο 13% και 22% από 24% σήμερα ενώ θα διατηρηθεί ο υπερμειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στο 6%.

Την ίδια στιγμή, ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30% σε βάθος διετίας μια εξοικονόμηση περίπου 150 ευρώ για τη μέση οικογένεια.

Η μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών επί της ουσίας θα προκαλέσουν νέα κίνητρα για εργασία, ενώ θα μειωθεί συγχρόνως και η φοροδιαφυγή.

Στις 7 Ιουλίου οι Έλληνες καλούνται να επιλέξουν και πρόσωπα. Πρόσωπα έμπειρα και ικανά να διαχειριστούν τις προκλήσεις της “επόμενης μέρας”.

Είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να επιλεγούν οι καλύτεροι και οι πιο άξιοι.

Είναι στο χέρι όλων μας να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα και τις ζωές μας.

 

* Υποψήφιος Βουλευτής στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών

Τομεάρχης εξωτερικών Νέας Δημοκρατίας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ