Ελάτε στην παρέα μας

Περιφέρεια Αττικής

Συνεργασία για την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα στην Αττική

Δημοσιεύθηκε

στις

Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη διαδικτυακά σήμερα από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδη και τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κ. Πιερρακάκη με σκοπό την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα. 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Αττικής, Μ. Κουρή και ο αρμόδιος Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σ. Βοϊδονικόλας.
Στόχος του Συμφώνου Συνεργασίας είναι μεταξύ άλλων, η βελτίωση των υπηρεσιών οι οποίες παρέχονται στους πολίτες και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτοδιατροφικό τομέα, η διασύνδεση των συμβαλλόμενων φορέων, καθώς επίσης και ο καθορισμός του πλαισίου συνεργασίας μεταξύ των τριών μερών στο πεδίο της ψηφιακής εξυπηρέτησης των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής.
Ο κ. Βορίδης κατά τη διάρκεια της συζήτησης, υπογράμμισε ότι το Σύμφωνο Συνεργασίας που υπεγράφη με την Περιφέρεια Αττικής θα αποτελέσει παράδειγμα για την ανάπτυξη αντίστοιχων Συμφώνων και με τις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας. Επιπλέον εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του και επισήμανε μεταξύ άλλων ότι μπορεί να εξασφαλιστεί μια διαλειτουργική συνεργασία των συμβαλλόμενων η οποία θα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα για τον αγροδιατροφικό τομέα. Από την πλευρά του ο κ. Πιερρακάκης χαιρέτισε και αυτός με ικανοποίηση την υπογραφή του Συμφώνου και τόνισε ότι το σημείο κλειδί για την μείωση της γραφειοκρατίας είναι η διαλειτουργικότητα και μάλιστα στην περίοδο της πανδημίας που βιώνουμε αυτό είναι αναγκαίο. Επίσης τόνισε ότι θα είναι αρωγός στις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι ο αγροδιατροφικός τομέας αποτελεί ένα σημαντικό πυλώνα στην αναπτυξιακή επανεκκίνηση της Αττικής και δήλωσε μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Αττικής με σχέδιο και συγκεκριμένες πρωτοβουλίες στηρίζει και ενισχύει τις δράσεις του αγροδιατροφικού τομέα συμβάλλοντας και στην εξωστρέφεια της χώρας. Με το σύμφωνο συνεργασίας που υπογράψουμε σήμερα, μπαίνουν οι βάσεις μιας στενής συνεργασίας των τριών μερών σε σημαντικά πεδία όπως είναι και αυτό της ψηφιακής εξυπηρέτησης των συντελεστών της αγροτικής παραγωγής.
Η Περιφέρεια Αττικής με σταθερά βήματα και συνεργασίες όπως τη σημερινή αποδεικνύει έμπρακτα ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο νέο τοπίο, όπως αρμόζει στην ιστορική της βαρύτητα και τη στρατηγική της σημασία».
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ