Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Γ. Πατούλης: “Στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Αττική μία «Πράσινη» Περιφέρεια ευζωίας για όλους τους πολίτες”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην παρουσίαση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την προστασία του Υμηττού, από τον υπ. Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης.

Ο ίδιος στο χαιρετισμό του υπογράμμισε την απόλυτη προτεραιότητα που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα βασικά σημεία, τους στόχους και το σκεπτικό της Μελέτης ανέλυσαν ο υφ. Περιβάλλοντος Δημήτρης Οικονόμου και οι Γενικοί Γραμματείς, Ευθύμης Μπακογιάννης και Κωνσταντίνος Αραβώσης, ενώπιον δημάρχων και εκπροσώπων φορέων για την προστασία του Υμηττού. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μίλησε εκ μέρους του ΣΠΑΥ, ο δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού, Ηλίας Αποστολόπουλος και ο Δήμαρχος Κρωπίας Δ. Κιούσης.

Ο Γ. Πατούλης δήλωσε επίσης: «Εμείς ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε ως προτεραιότητα να καταστήσουμε την Αττική μία «πράσινη» Περιφέρεια, διαμορφώνοντας ένα περιβάλλον ευεξίας και ευζωίας, για όλους τους πολίτες. Σε αυτό το πλαίσιο θα συμβάλλουμε στο εθνικό οραματικό σχέδιο για την καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος, με εποικοδομητικές προτάσεις και πρωτοβουλίες, σε συνεργασία και με τους Δήμους, που θα έχουν στόχο την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών ενέργειας όπως η ηλεκτροκίνηση, αλλά και δράσεις ανάδειξης και προστασίας των πνευμόνων πρασίνου της Αττικής».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του  ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές που συμβάλλουν έμπρακτα και ουσιαστικά στην προστασία του Υμηττού, χαρακτηρίζοντας τη συνεισφορά τους πολύτιμη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ