Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Γ. Πατούλης προς Δημάρχους Αττικής: “Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να βγούμε νικητές κι από αυτή τη δύσκολη μάχη”

Δημοσιεύθηκε

στις

Στην αναγκαιότητα να υπάρξει άμεση κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών για την πρόληψη μιας ανεξέλεγκτης αύξησης κρουσμάτων αναφέρεται ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης στην επιστολή του προς όλους τους δημάρχους της Αττικής.

Όπως επισημαίνει «τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται στα όρια της Αττικής ένας διαρκώς αυξανόμενος ρυθμός μετάδοσης του covid-19, με εμφάνιση πολλών νέων κρουσμάτων».

Μάλιστα τονίζει ότι, «αυτό δεν οφείλεται στην αύξηση του αριθμού επισκεπτών στην Αττική, αλλά κυρίως στο γεγονός πως υπάρχει από πλευράς πληθυσμού μια χαλάρωση, όσον αφορά την εφαρμογή των μέτρων προστασίας που έχουν υιοθετήσει η Πολιτεία κατόπιν οδηγιών από τους ειδικούς επιστήμονες».

Με δεδομένη την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει η χώρα μας και ειδικότερα η Αττική ο Περιφερειάρχης ζητά με την επιστολή του να υπάρξει άμεση κινητοποίηση.

Σε διαρκή κινητοποίηση η Περιφέρεια

Ήδη, όπως αναφέρεται στην επιστολή, ο Περιφερειάρχης Αττικής έχει έρθει σε επικοινωνία με τον Υπουργό Εσωτερικών Π. Θεοδωρικάκο, ώστε με συντονισμένη συνεργασία να υλοποιηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα διαχείρισης της κατάστασης με αποτελεσματικό τρόπο.

Ακόμη, η Περιφέρεια Αττικής
• έχει θέσει σε επιφυλακή την ειδική ομάδα διαχείρισης κρίσης που έχει συστήσει, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η οποία σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ προτείνει τη λήψη μέτρων.
• Εξακολουθεί να διενεργεί στοχευμένους ελέγχους καθημερινά , με τις 10 κινητές ομάδες που έχει δημιουργήσει, για την ανίχνευση κρουσμάτων covid-19.
• διενεργεί ελέγχους για την εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Ο Περιφερειάρχης καλεί τους Δημάρχους αφενός να αναλάβουν τις επόμενες μέρες πρωτοβουλίες ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των πολιτών και αφετέρου, άμεσα να ξεκινήσουν εντατικούς ελέγχους, για να διαπιστώσουν αν τηρούνται τα μέτρα και να επιβάλουν όσα προβλέπει η νομοθεσία σε όσους επιμένουν να υιοθετούν ανεύθυνη συμπεριφορά. Ειδική μνεία κάνει τέλος, στη διοργάνωση εκδηλώσεων και άλλων αφορμών συνωστισμού, όπου οι Δήμοι καλούνται να τηρήσουν απαρέγκλιτα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ