Ελάτε στην παρέα μας

Περιβάλλον

Στόχος η εξοικονόμηση ενέργειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών του γύρω από τα ενεργειακά θέματα, ο Δήμος Νέας Ιωνίας εκπόνησε πρόσφατα Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια.

Το Σχέδιο αυτό, εκπονήθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου GREENTWINNING, που αφορά την παροχή τεχνογνωσίας στους δήμους της Αττικής και τεσσάρων ακόμη Περιφερειών από ευρωπαϊκές χώρες (Πολωνία, Σλοβενία, Ρουμανία και Βουλγαρία), σε θέματα βιώσιμης ενεργειακής πολιτικής στο επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ευφυής Ενέργεια για την Ευρώπη (Intelligent Energy Europe). Στο GREENTWINNING, στο οποίο Συντονιστής είναι η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), ο Δήμος Νέας Ιωνίας συμμετέχει ως επωφελούμενος δήμος  για την Αττική, μαζί με έξι ακόμη δήμους (Ηλιούπολη, Ίλιον, Νέα Σμύρνη, Άγιοι Ανάργυροι, Άγιος Δημήτριος και Παιανία).
Το Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια του ΔήμουΝέας Ιωνίας, καταγράφει τις καταναλώσεις ενέργειας που σήμερα παρατηρούνται σε επίπεδο δήμου, εντοπίζει τομείς στους οποίους μπορεί να επιτευχθεί εξοικονόμηση και στοχεύει στην μείωση των ενεργειακών καταναλώσεων κατά 20%, μέχρι το 2020. Επίσης προβλέπει και δράσεις, για την ευαισθητοποίηση των δημοτών για εξοικονόμηση ενέργειας στην οικιακή κατανάλωση.

ΛΑΣ: “Προωθούνται συγκεκριμένα συμφέροντα”
Το Σχέδιο Δρασης ήρθε προς έγκριση και στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με τον Δήμαρχο κ. Ηρακλή Γκότση να τονίζει πως το Σχέδιο αποτελεί το διαβατήριο του Δήμου για να δοθούν στο μέλλον εγκρίσεις διαφόρων δράσεων όπως π.χ. η εκμετάλλευση γεωθερμικής ενέργειας. Την αντίθεση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” εξέφρασε ο επικεφαλής της κ. Παναγιώτης Τσουκαλάς που είπε πως μέσα από αυτά τα προγράμματα προωθούνται συγκεκριμένες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχετίζονται με την καπιταλιστική ανάπτυξη και τη στήριξη συγκεκριμένων συμφερόντων. Αντίθετη ήταν η γνώμη του κ. Άρη Χατζησαββίδη που υπογράμμισε πως είναι απαραίτητο οι δήμοι να αξιοποιούν τις δυνατότητες που δίνονται μέσα από το ΕΣΠΑ για το καλό των τοπικών κοινωνιών. Στη ψηφοφορία που ακολούθησε η πλειοψηφία του Σώματος έδωσε την έγκριση της με μόνο τη ΛΑΣ να καταψηφίζει. 

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ